TOP

Tom van der Borght wint C&A Reimagine Design Challenge

De Belgische ontwerper Tom van der Borght wint de C&A Reimagine Design Challenge.

Tom van der Borght heeft met zijn ‘lunchjas’ de C&A Reimagine Design Challenge gewonnen. Acht ontwerpers uit de modehoofdsteden van Europa moesten tijdens de wedstrijd een uniek modeontwerp maken met gebruiksvoorwerpen zoals lepels, vorken, messen, kopjes en schoteltjes.

Winnende ontwerp
De lunchjas was bij de jury en het publiek favoriet. Van der Borght heeft alle gebruiksvoorwerpen gebruikt in het onderwerp. Hij fotografeerde borden, kopjes en bestek voor en tijdens maaltijden. De foto’s heeft hij gebruikt als motief voor de stof.

C&A Reimagine Design Challenge
Met de C&A Reimagine Design Challenge wilde de modeketen laten zien hoe je geïnspireerd kunt raken door de schoonheid van alledaagse voorwerpen en deze opnieuw kunt ontdekken. Via Facebook kon het publiek stemmen op hun favoriet. Een jury van uit bestuurders, aankopers, ontwerpers en de European brand director van C&A, Eva Ziegler, gaf ook een oordeel. Beide partijen samen vormden de uitslag. Tom van der Boght is bij beide favoriet en winst met zijn ontwerp 10.000 euro. Hij schenkt het bedrag aan de faculteit Mode van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Van der Borght studeerde zelf ook op deze school.

“Ik ben er trots op dat mijn werk niet alleen door mode-experts, maar ook door het publiek online gewaardeerd wordt. Ook ben ik ontzettend blij dat ik de SAKS Academie kan steunen, omdat het zo’n uiteenlopende groep mensen de kans geeft om op hoog niveau eigen creativiteit te tonen. Met dit prijzengeld hoop ik een jaarlijkse wedstrijd op te zetten, waarbij het meest vernieuwende ontwerp uit de afstudeercollecties van de studenten gekozen wordt. Het is een geweldige manier om hen te motiveren”, aldus Tom van der Borght.

Pauline van Dongen was door C&A geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen. Zij werd derde.