TOP

SUP-Yoga én een SUP-vakbeurs: Suppen is populair

De SUP-mania lijkt niet te stoppen. De nieuwste SUP-variant is SUP-yoga en in Duitsland wordt zelfs eind deze maand voor het eerst een SUP-vakbeurs georganiseerd.

Suppen oftewel Stand UP Paddle is geen nieuwe sport. De watersport is al enkele jaren geleden overgewaaid vanuit Hawaï naar Nederland. Dankzij SUP-evenementen zoals de O’Neill superbikini race door de Amsterdamse grachten en de SUP 11 Stedentocht die deze week voor de derde keer plaatsvindt in Friesland staat de sport echter volop in de belangstelling en raken steeds meer Nederlanders besmet met het SUP-virus. Zelfs niet sportievelingen kunnen suppen, Stand Up Paddle boarden is je staand op een grote surfplank met een peddle door het water bewegen, binnen een uurtje leren.

SUP-vakbeurs
In Nederland groeit de vraag naar SUP-clinics en SUP-boards. Surfmerk Mistral en Kubis Sports, de distributeur in Nederland van SUP-merk Naish Boards, spelen hier graag op in. Wie meer wil weten over deze sport kan op 18 en 20 september naar het Duitse Nürnberg. De Duitsers zijn sinds vorig jaar ook in de ban van deze watersport en organiseren voor het eerst een speciale vakbeurs ‘PADDLE Expo’ op het gebied van suppen.

SUP-en voor yogi’s
Voor de consument die van een extra balanceeruitdaging houdt is er tegenwoordig ook SUP-yoga. Op volle zee achter de branding manoeuvreer je jezelf op een board in allerlei yogahoudingen. Een ‘neerwaartse hond’ houding op een SUP-board schijnt de complete body & mind uitdaging te zijn.

Friese uitdaging
Van 7 tot en met 11 september 2011 worden tijdens de SUP 11 stedentocht de vijf bekende etappes van de reguliere 11 stedentocht afgelegd per Stand Up (SUP) board. In totaal is dit 210 km, met gemiddelde afstanden van 40 km per dag.