TOP

Studio Jux trekt de stekker eruit vanwege impact corona

Studio Jux stopt ermee. Dat meldt de duurzame retailer op de website. De gevolgen van de pandemie doen het bedrijf de das om.

Credit beeld: Willem de Kam

“We nemen afscheid van onze winkels in Amsterdam en Utrecht en onze webshop vanwege de impact van COVID-19. We zijn er nog tijdens de feestdagen en sluiten eind januari voor onbepaalde tijd onze deuren”, schrijven eigenaressen Jitske Lundgren en Carlien Hemmink op de website van het merk. De vestiging in Rotterdam ging afgelopen zomer al permanent dicht, vanwege de pandemie. Het bedrijf zet de productie van duurzame artikelen wel voort via de stichting studiojux.org. “Die zet onze missie voort en de fabriek in Nepal kan open blijven om eerlijke en duurzame textielartikelen te blijven produceren.”

Studio Jux produceert sinds 2008 kleding in een eigen fabriek in de Kathmandu, om werkgelegenheid te creëren in het land. In 2013 zetten ze de eerste stap in de retail door een pop-up winkel te openen in Amsterdam. In 2016 openden ze met geld van Stichting Doen hun eerste winkel in de hoofdstad. Studio Jux verkoopt naast het eigen label louter duurzame merken uit het midden en middenhoog segment, zoals Kings of Indigo, Matt & Nat, Miss Green, Mud jeans, Omybag en People Tree.