TOP

Sporthuis Pim Doesburg sluit na bijna 50 jaar de deuren

Na bijna 50 jaar moet Sporthuis Pim Doesburg de deuren sluiten. De rechtbank in Rotterdam heeft het faillissement over het bedrijf uitgesproken.

Het is Sporthuis Pim Doesburg niet gegund de 50 jaar vol te maken. Het bedrijf, in 1971 opgericht door oud-voetballer Pim Doesburg (Sparta, PSV), is op 20 mei failliet verklaard. Het bedrijf heeft drie filialen. Twee daarvan, die in Rotterdam Alexandrium en Berkel en Rodenrijs, blijven voorlopig open. De winkel aan de Kerksingel in Rotterdam gaat dicht. Voor de 50 werknemers, die vorige week al zijn ingelicht, is nog geen ontslag aangezegd.

“We willen het voor onze crediteuren netjes oplossen.”, zegt directeur (en zoon van Pim) Danny Doesburg tegen het AD. Hij denkt nog weken of misschien maanden open te zijn om de zaak af te wikkelen. Wel is de webshop al dicht, omdat dat volgende de curator te lastig is met administratie en retourzendingen, meldt het AD.

Over de reden van het faillissement zegt curator Helmig in het AD dat de omzet sterk is teruggelopen. Niet zozeer vanwege de coronacrisis, maar de lastige branche waarin de winkels actief zijn. “Ze hebben jarenlang uitstekend werk gedaan”, zegt Helmig over de bedrijfsleiding. “Maar de markt is veranderd.” De speciaalzaken moeten opboksen tegen reuzen als Decathlon, terwijl ook discount-supermarkten als Lidl sportkleding verkopen.

Een doorstart zit er niet in en er hebben zich ook nog geen partijen gemeld die geinteresseerd zijn om het bedrijf over te nemen.