TOP

Sjaak Hullekes presenteert nieuwe collectie

Sjaak Hullekes (27) start vandaag een 'mini-tournee' langs Milaan, Parijs en Amsterdam om zijn nieuwe collectie voor winter 2009/2010 te presenteren.

De modeontwerper noemt zijn mannenmodelijn ‘nieuw Nederlands klassiek’. “Het nieuwe zit ‘m in het spelen met verhoudingen. Mijn blazers voor volgende winter bijvoorbeeld ogen bijna als matadorjasjes. Ik heb gezocht naar klassieke vormen om haantjesgedrag te tonen”, vertelt hij in de regionale krant PZC.

Hullekes en zakenpartner Sebastiaan Kramer (van het label Sebastic) – samen verenigd in het bedrijf Arnheim Fashion – richting zich nadrukkelijk op het hogere segment. Het label SJaak Hullekes biedt jaarlijks twee collecties van z’n 45 items. De mini-tournee eindigt op de Amsterdam Fashion Week, waar zijn modellen op de catwalk van de Dutch Fashion Foundation te zien zullen zijn.

Tijdens de AIFW van zomer 2008 was Hullekes’ werk tijdens de Prelude-show van de foundation te zien. Daar stuurde hij zijn modellen in ballerina’s de runway op; onderdeel van een kleine eigen schoenencollectie in samenwerking met Fred de la Bretoniere. Verder zagen we luxe bandplooibroeken, klassieke pullovers en polo’s.