TOP

Tips voor meer omzet

In deze economisch moeilijke tijden willen we allemaal wel weten hoe we meer omzet kunnen realiseren. Het gratis boekje Ik wil meer omzet van retailexpert Ad van Beek geeft de ondernemer praktische tips.

Ad van Beek is directeur van advies- en trainingsbureau Retail Match. Zijn principes tot succes worden niet kant en klaar in een lijstje gegeven, maar zijn verstopt in een aantal praktijkverhalen. Textilia geeft alvast een aantal interessante stellingen uit het boekje.

Klanten kunnen zich commercieel gezien veel interessanter ontpoppen dan de eerste aanblik doet geloven. Dus: stop mensen nooit in hokjes en ga niet af op vooroordelen, want die kosten ondernemers bakken omzet. Die slonzige man in spijkerbroek kan wel eens op zoek naar een totale nieuwe garderobe waarbij geld geen rol speelt.

Je bent getrouwd met je personeel, investeer dan ook in die relatie en werk er hard aan. Een ontevreden medewerker geeft de klant geen prettig gevoel.

Train wanneer het economisch tij gunstig is het personeel wat minder, want waarschijnlijk hebben ze het toch te druk om het geleerde goed in praktijk te brengen. Besteed daarentegen in een slap jaar wat extra aandacht aan het verfijnen van de verkopen.

Verkopen is vooral een kwestie van goed luisteren, maar niet veel verkopers hebben dat door. Heel veel praten is echt niet nodig.

Verkoop geen eigenschappen van producten maar voordelen die aansluiten op de wensen en behoeften van de klant. Zo ontstaat pas- of probeerverlangen.

Meer lezen? ‘Ik wil meer omzet’ is tot 1 februari gratis te bestellen op de speciale website.