TOP

Dean-deluca gaat online modellen scouten op Hyves

Social networks op internet worden door bedrijven tegenwoordig volop gebruikt om nieuwe werknemers te vinden. Fashion retailer Dean-deluca.nl is geen uitzondering: de webwinkel zoekt modellen via vriendensite Hyves.

De eerste schifting in kandidaten voor de Dean-deluca.nl Summer Fashion Model 2009 is al gemaakt: uit de vele reacties zijn 50 jongens en meisjes gekozen die in de finaleronde strijden om de titel. De Hyves-modellen worden via een publieksverkiezing beoordeeld, en de winnaar mag zich straks het zomergezicht van de internet-modewinkel noemen.

Dean-deluca.nl wil met deze werkwijze zo dicht mogelijk bij de doelgroep blijven, zegt eigenaar Edwin Entius: “De tijd waarin winkelen exclusief in de winkelstraat plaatsvindt, is definitief voorbij. Wij willen zijn waar onze klanten zijn en dat is op de online communities. Wat dat betreft is Hyves de ideale plek om online ons publiek te ontmoeten.”

Vanmiddag vindt een professionele fotoshoot plaats met fotograaf Rick Strooper. De foto’s zijn te zien op i-love-dd.hyves.nl, waarna het publiek kan stemmen op hun favoriete model.