TOP

Save the Duck krijgt B Corp certificaat


Het Italiaanse modemerk Save the Duck mag zich vanaf nu een B Corp onderneming noemen. Het B Corp certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die op sociaal en duurzaam gebied het best presteren.

Save the Duck is het eerste Italiaanse label dat het gewaardeerde B Corp certificaat krijgt van de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab. De onderscheiding – voluit Benefit Corporation – wordt toebedeeld aan ondernemingen die vrijwillig de hoogste standaarden van transparantie en verantwoordelijkheid behalen qua sociaal- en duurzame doelstellingen. Bedrijven doorlopen hiervoor een grondig beoordelingsproces waarbij wordt gekeken naar het bestuur, human resources, communities, duurzaamheid en klanten. 

 

Wettelijke status

Kandidaatondernemingen krijgen 231 vragen voorgelegd, waarbij een minimumscore van 80 nodig is om te kunnen certificeren. Save the Duck, dat onder meer bekend is van de 100 procent diervrije donsjassen, behaalde een score van 95. Om een wettelijke status als ‘benefit corporation’ te krijgen, moeten bedrijven daarnaast binnen twee jaar de regelgeving aanpassen en zich toeleggen op praktijken die ten goede komen aan het algehele welzijn. Save the Duck was dit proces al vooruit en werd in mei 2019 een benefiet corporatie. 

 

Impuls

Nicolas Bargi, ceo en oprichter van Save the Duck laat weten: “Vanaf het begin hebben we onszelf als merk onderscheiden door onze sterke focus op duurzaamheid. Dit certificaat geeft een impuls om verder te groeien en ons te blijven verbeteren.” Het merk is betrokken bij tal van milieu, sociale en diervriendelijke organisaties en gebruikt veelal hergebruikte materialen voor de collecties. Save the Duck heeft ook diverse awards ontvangen, waaronder een Vegan Fashion Award en een Innovator for Animals Award van dierenwelzijnsorganisatie Peta. 

Save the Duck 3

Save the Duck