TOP

Samenwerking Brunotti en Plastic Soup Foundation

Brunotti is benoemd tot ‘Business Angel’ van de Plastic Soup Foundation en gaat de organisatie helpen met het opschonen van de oceanen.

“Als lifestylemerk, opgericht door de Italiaanse windsurfer Claudio Brunotti, voelen wij ons verplicht om de oceaan te beschermen en aandacht hiervoor te vragen.” meldt Brunotti middels een persbericht. “Wanneer we van de oceanen en stranden willen genieten, zullen wij als mensen en bedrijven onze verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Plastic soep

De vervuiling van oceanen, zeeën en binnenwateren door plastic neemt in hoog tempo toe, volgens de website van de Plastic Soup Foundation. Plastic bezit veel praktische kwaliteiten, het is duurzaam, waterbestendig, licht en flexibel. Juist deze kwaliteiten zorgen ervoor dat ze het milieu vervuilen, en dus ook het water. Dit probleem wordt alleen maar groter en spreidt zich steeds verder uit. Het doel van de Plastic Soup Foundation is om het plastic uit zee te laten verdwijnen.

Brunotti neemt verantwoordelijkheid

Het surfmerk is niet het eerste bedrijf dat zich koppelt aan de Plastic Soup Business. Wel is Brunotti het eerste modemerk dat een samenwerking aangaat met de organisatie. Sinds november 2014 is Brunotti een Business Angel van de Plastic Soup Foundation. Het surfmerk levert op deze manier een bijdrage aan de oplossing van het probleem van vervuiling door kunststoffen op internationaal niveau. Een Plastic Soup Angel doneert elk jaar 1500 euro aan de organisatie. In ruil daarvoor krijgen ze onder andere een opdracht, een certificaat, en updates op alles rondom de Plastic Soup Foundation en haar doel.

“We werken onder andere aan een project op het gebied van het recyclen van surfboards,” zegt Lonneke Mulder van Brunotti tegen Textilia. “Daarnaast is een doelstelling ook het informeren van de consequenties van plastic. Zo gaan we bijvoorbeeld events organiseren waarbij we plastic gaan opruimen en inzamelen. Dit zijn twee duidelijke opdrachten waar we vanaf nu, voor minimaal drie jaar aan gaan werken.”

Olympisch kampioen zet zich ook in

Ook een van de teamriders van Brunotti, Dorian van Rijsselberghe, ondersteunt de stichting als een ambassadeur. Dorian is de huidige Olympisch kampioen windsurfen en deelt de visie dat de oceaan een kostbare bron is. Toen van Rijsselberghe zijn training startte voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio, zag hij dat de baal van Guanabara vol plastic afval zat. Dat was het moment dat hij besloot zich in te zetten voor The Plastic Soup Foundation.