TOP

Salle Privee nu ook te koop bij de Bijenkorf

Het modelabel Salle Privée ligt vanaf komend seizoen ook bij de Bijenkorf in Amsterdam en in de webshop van het warenhuis.

De Bijenkorf Amsterdam is het tweede fysieke verkooppunt van Salle Privée in Nederland. Het Nederlandse label heeft ook een eigen winkel in de Cornelis Schuytstraat. Afgelopen zomer werd het merk geïntroduceerd bij het Britse warenhuis Harrods en inmiddels wordt het ook verkocht bij de toonaangevende mannenmodewebsite MrPorter.

Salle Privee x Bijenkorf

Passen en zien

In een interview met creative consultant Ulrika Lundgren met Textilia over het merk vertelde zij dat het van belang dat de collecties ook in andere winkels komen te hangen. “Het is heel belangrijk dat mannen de hoogwaardige stoffen kunnen voelen en de kledingstukken kunnen passen en zien. Normaal gesproken maken nieuwe merken eerst een sample collectie, die ze vervolgens proberen te verkopen aan winkels en daarna pas produceren. Wij hebben het andersom aangepakt. We hebben eerst een volledige collectie ontworpen en laten maken; nu pas gaan we kijken met welke winkels we willen samenwerken.”

Salle Privee x Bijenkorf 3

Tijdloze mannenmode

Salle Privée is opgericht door de Nederlandse ontwerper Patrick Munsters, tevens grondlegger van Scotch&Soda. Het merk richt zich op de man van 30-75 jaar, die houdt van luxe, tijdloze mannenmode. Naast kleding verkoopt het merk ook high-end accessoires en heeft het een eigen parfumlijn.