TOP

Preview Trenddag 2015: “De skinny jeans is wel geweest”

Op 11 mei is de tweede editie Textilia’s Trenddag met de nieuwste trends voor zomer 2016. Textilia geeft alvast een sneak preview. Deze keer: Jan Agelink, trendwatcher jeans- en sportfashion: “De skinny jeans is wel geweest. Er komt plaats voor nieuwe silhouetten.”

Waar ga je het over hebben?

“De leidraad van mijn verhaal is ‘prototype’. We staan namelijk aan het begin van een tijdperk waarin nieuwe verhoudingen ontstaan tussen producent en consument. Waar zijn consumenten nu aan toe? Dat is spannend, want we zijn net aan het opkrabbelen uit de crisis. Hierdoor verandert de rol tussen consument en producent. Ook ga ik het hebben over hoe de winkel verandert en kom ik met voorbeelden van wat de winkel dit seizoen inhoudt.

Ook ga ik natuurlijk vertellen wat de trends zijn op het gebied van design, mode, interieur, winkel, diensten, materiaal en kleur. Een voorbeeld hiervan in sportswear is dat meer digitale technologie in de ontwerpen van kleding en schoenen komt.”

Is er een grote verandering ten opzichte van een half jaar of een jaar geleden?

“De mode maakt grote stappen in silhouet. De markt is ontzettend bezig met nieuwe vormen, ook in jeans. De skinny is wel geweest, voor zowel mannen als voor vrouwen. Er komt plaats voor nieuwe silhouetten.”

Waarom is dit juist nu voor de retailer relevant om te weten?

“Er speelt zoveel tegelijkertijd dat het goed is om je te laten informeren wat de goede keuzes zijn zodat je weet wat er gebeurt in de markt. Ik wil de retailer ook inspireren om het nieuwe aan te gaan.”

Noem eens een opmerkelijk punt uit het verhaal dat je gaat vertellen.

“Mannenmode krijgt steeds meer aandacht, oftewel: the rise of the men’s fashion. Op dit moment groeit de mannenmode zelfs harder dan de vrouwenmode!”

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar de Trenddag op 11 mei in Artis! Kaarten koop je hier

 

Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Tot en met 15 april ontvang je €20,- vroegboekkorting! 

info-icoon