TOP

Amsterdam Denim Days van start

Voor wie het nog niet met dikke letters in zijn agenda heeft genoteerd: de komende dagen staat de hoofdstad weer in het teken van de Amsterdam Denim Days. Enkele activiteiten nog even op een rijtje.

De Amsterdam Denim Days zijn officieel op maandag 13 april gestart met het publieksprogramma in het centrum, maar vanaf woensdag 15 april wordt het event pas echt interessant voor professionals en hardcore jeansliefhebbers. Die dag en donderdag 16 april laat de vakbeurs Kingpins bij de Westergasfabriek het laatste nieuws van denimweverijen-, wasserijen en fabrikanten zien.

Kingpins geeft daarnaast tal van inspiratie en informatie door enkele seminars. Zo vertellen internationale jeansbloggers als The Denim Daily en Denimhunters over de connectie met hun volgers en de waarde daarvan voor jeansmerken. Fabrikant Orta Anadolu en chemisch bedrijf Garmon presenteren de nieuwste opties voor milieuvriendelijke en meer veilige chemicaliën.

Het befaamde trendbureau WGSN praat professionals verder bij over de denimtrends voor 2015/2016 en 2016/2017. Op vrijdag 17 april introduceert Kingpins in samenwerking met House of Denim een nieuw conferentieconcept: Kingpins 2029, The Transformers. Belangrijke denimproducenten, the Transformers genaamd, gaan in gesprek over het duurzamer (o.a. wat betreft watergebruik) maken van jeansproducten.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april vindt ten slotte Blueprint, georganiseerd door Modefabriek, plaats. Een evenement dat zowel toegankelijk is voor modeprofessionals als voor het publiek. G-Star introduceert bijvoorbeeld de Restored Denim, gerepareerde jeans, Bob Rijnders van het jeanslabel Butcher of Blue presenteert naast een nieuwe collectie ook een samenwerking met het Franse heritage merk Armor Lux en Kings of Indigo lanceert de Red Light Denim met 3D geprinte details als knopen en rivets. En er is meer te zien, te doen en te beleven, met onder meer bijzondere productlanceringen, workshops en exposities.

Check hier het volledige Blueprint programma en hier het gehele programma van de Amsterdam Denim Days.