TOP

Bestseller: Everts Mannenmode in Bergschenhoek*

Everts Mannenmode in Bergschenhoek heeft al 1,5 jaar last van een grootschalige verbouwing in de straat. Hoe krijgen ze toch klanten naar de winkel?

Al 1,5 jaar heeft eigenaar Rob Hofman van Everts Mannenmode in Bergschenwijk last van de verbouwing in de straat. “Ik zit al die tijd met een bouwput voor de deur, omdat de hele winkelstraat op de schop gaat. Het is voor een goed doel, maar op dit moment verre van ideaal,” zegt Hofman. “De loop is nu gewoon veel minder.” De omzet in het eerste kwartaal van 2015 was dan ook niet bepaald goed, vertelt Hofman. “Zeg maar gerust slecht. Ik heb nog compensatie aangevraagd bij de gemeente, maar tevergeefs.”

35-jarig bestaan

Toch gaat het volgens Hofman over het algemeen goed met de winkel. “We hebben een trouwe klantenkring, vooral van mannen uit de regio tussen de 30 en 60 jaar, die wel wat te besteden hebben. De kracht van de winkel zit in de service en het brede assortiment, van casual tot kostuums.” Met het 35-jarig bestaan dit jaar hoopt Hofman ondanks de verbouwing wat extra klandizie aan te trekken. “Via advertenties en een aankondiging op Facebook merk je toch dat mensen meer langskomen. Op zaterdag 18 april bieden we vaste klanten ook een hapje, drankje en presentje aan.”

Hemd met een grapje

Wat betreft het best-verkochte product van de afgelopen tijd ziet Hofman een duidelijke uitschieter. “Overhemden lopen absoluut het hardst. Vooral van het merk R2, die hebben vaak een ‘grapje’ in het hemd, zoals een constrastje of aparte boord.” Daarnaast lopen ook de broeken van Boss Orange goed, vertelt Hofman. “De slim-fit broeken van Boss zijn heel populair, opvallend genoeg ook in felle kleuren. Zo ben ik de kobaltblauwe slim-fit bijna aan het uitdelen.”

Op het terras

Als trend voor de aankomende zomer ziet Hofman de slim-fits in felle kleuren dan ook wel doorbreken. “En de polo’s van Napapijri verwacht ik ook goed te verkopen. Die heb ik vanwege het mooie weer deze week gelijk in de etalage gehangen.” Toch denkt Hofman niet dat het op deze eerste zomerse dagen direct storm loopt. “Meestal gaan mensen in eerste instantie op het terras van de zon genieten. Pas daarna bedenken ze zich dat ze nieuwe zomerkleren nodig hebben.”