TOP

Portofino beschuldigt Girav van oneigenlijk gebruik merknaam

Het Nederlandse merk mannenmodelabel Portofino heeft juridische stappen ondernomen tegen het T-shirtmerk Girav, omdat het ‘oneigenlijk gebruik’ zou maken van de merknaam Portofino in hun collectie. Dat melden de eigenaren van Portofino in een persbericht.

Portofino is het mannenkledingmerk van Henk Bulten van Palio Design Bulten en Pim van den Berg van mannenmodeketen Schulten Herenmode. Het merk is sinds 2016 op de markt en wordt verkocht bij circa 50 verkooppunten. Volgens de eigenaren maakt Girav – het T-shirtmerk voor lange mannen – oneigenlijk gebruik van de naam Portofino voor een van hun collecties.

‘Verwarrend’

Dit werkt uiterst verwarrend voor de consument, vinden Bulten en Van den Berg. “Ik ga een van onze overhemden toch ook geen Girav noemen”, reageert Van den Berg. “Onze juridische afdeling heeft in een brief verzocht die naam niet langer te gebruiken. We wachten nu op een reactie.”

‘Geen halszaak’

Bij Girav is de brief aangekomen. De juridische afdeling van Girav heeft inmiddels een brief teruggestuurd, vertelt eigenaar Erik de Weerd. “Maar ze hadden ons gewoon kunnen bellen over deze kwestie”, zegt hij. “Dan hadden we tot een oplossing gekomen. We zijn heel welwillend, het is voor ons geen halszaak. We vonden het gewoon een mooie naam en zover wij weten mag je plaatsnamen gewoon gebruiken.”

De komende weken zal mogelijk duidelijk worden hoe deze kwestie wordt opgelost.