TOP

Pop-up store Claes Iversen, nieuwe overname door Vinted, Vedder & Vedder koopt aandelen terug

Claes Iversen opent eind augustus een pop-up bruidswinkel in Amsterdam. Vinted wil het Duitse tweedehandskledingplatform Rebelle overnemen. En Anne en Esther Vedder hebben de resterende tien procent van de aandelen in hun bedrijf teruggekocht. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 26 juli 2022.

Beeld: Claes Iversen

Claes Iversen opent tijdelijke bruidswinkel

Ontwerper Claes Iversen opent eind augustus een bridal pop-up store aan het Rokin in Amsterdam. Op nummer 49 is de volledige collectie te bekijken en zijn toekomstige bruiden welkom voor een pasafspraak. Claes helpt de eerste bruiden die een afspraak inplannen persoonlijk. Vorig jaar introduceerde de ontwerper zijn semi-couture bruidscollectie. Deze modulaire collectie bestaat uit jurken, tops, rokken, broeken en accessoires en is recentelijk aangevuld met een tweede drop aan nieuwe items. Het concept geeft bruiden de mogelijkheid om zelf hun look samen te stellen en deze eventueel gedurende de dag aan te passen. De collectie is vanwege de prijsstelling toegankelijker ten opzichte van de couture bruidsjurk. De pop-up store is geopend van 30 augustus tot en met 18 september 2022.

Vinted aast op Duitse concurrent

Vinted gaat een bod van ruim dertig miljoen euro uitbrengen op het Duitse tweedehandskledingplatform Rebelle, dat zich op het luxere segment richt. Dat meldt Retailtrends. Het bid committee van Rebelle adviseert de huidige aandeelhouders unaniem om het bod te accepteren. Zij hebben tot 19 augustus de tijd om een beslissing te nemen. Vinted wordt geleid door de Nederlandse ceo Thomas Plantenga, die zegt Rebelle al jaren te volgen en de expertise van het platform in het luxe segment een aanvulling te vinden in combinatie met het geografische bereik en het grote ledenbestand van Vinted. Twee jaar geleden nam Vinted al de Nederlandse speler United Wardrobe over. Er is nooit officieel bekend gemaakt voor welk bedrag.

Tracer gebruikershandleiding gelanceerd voor modebranche

Fashion for Good en Textile Exchange lanceren gezamenlijk The Textile Tracer Assessment, een gedetailleerde gids met fysieke traceertechnologieën die van toepassing zijn op de textieltoeleveringsketen. De gids beoordeelt veelbelovende fysieke traceertechnologieën die toepasbaar zijn in de textielindustrie. De huidige processen schieten volgens de initiatiefnemers tekort op het gebied van authentificatie, wat kan leiden tot valse claims en de inkoop van vezels en materialen met ongecontroleerde milieurisico’s. De Textile Tracer Assessment zal zich blijven uitbreiden; Fashion for Good en Textile Exchange roepen alle traceertechnologieën met betrekking tot de textielindustrie op om deel te nemen aan de Textile Tracer Assessment, zodat nieuwe en bestaande technologieën en mogelijkheden kunnen worden bijgewerkt.

Sieradenmerk Vedder & Vedder teruggekocht door eigenaren

De zussen Anne en Esther Vedder zijn sinds kort voor honderd procent eigenaar van Vedder & Vedder. Ze hebben de resterende tien procent van de aandelen teruggekocht van aandeelhouder Marco van Ramshorst. Dat meldt De Ondernemer. Volgens RTL Nieuws was er vorig jaar onenigheid tussen de aandeelhouder en de zussen, die zonder hem verder wilden maar vonden dat hij te veel geld voor zijn aandelen eiste. Vedder & Vedder bestaat sinds 2016 en is bekend van de gepersonaliseerde sieraden. Het merk verkoopt in meer dan 35 landen en is van plan om uit te breiden naar Amerika. In 2021 is er een Videoland-documentaireserie uitgebracht over de ondernemende tweeling.

Patagonia en Toms in B Corps lijst

Elk jaar erkent B Lab van B Corporation de best presterende B Corps die een grote impact creëren met hun bedrijven. Deze B Corps worden uitgeroepen tot Best for the World omdat hun scores op de vijf impactgebieden (gemeenschap, klanten, milieu, bestuur en werknemers) tot de wereldwijde top 5% behoren. Ook verschillende modebedrijven staan in de lijst. In de groep met meer dan 1000 werknemers is dit Patagonia Works en in de groep met 250 tot 999 werknemers vinden we Toms terug. In de groep met 50 tot 249 werknemers staat het Amerikaanse merk Bombas, dat zich richt op sokken, ondergoed en T-shirts. Bij de kleinere bedrijven is de lijst met kledingbedrijven langer, deze zijn allemaal terug te vinden op de website van B Corporation.