TOP

PME Legend opent pop-up store, grote keten in pand C&A Eindhoven en genomineerden Retailer of the Year bekend

PME Legend opent een pop-up store aan de Kalverstraat 55 in Amsterdam. Verder: in het pand van C&A in Eindhoven komt een grote winkelketen en de genomineerden van de ABN Amro Retailer of the year zijn bekendgemaakt. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 22 augustus.

PME Legend opent pop-up store in de Kalverstraat

Denimlabel PME Legend opent op 23 augustus 2018 een pop-up store aan de Kalverstraat 55 in Amsterdam. De pop-up store is de eerste PME Legend store in Nederland. De winkel laat een mix zien tussen de nieuwe herfst-winter 2018 collectie en de heritage styles uit de PME 333 collectie.

PME Legend is geïnspireerd op de authentieke kleding van piloten uit vervlogen tijden. Het merk combineert een nostalgische, functionele stijl met een hedendaagse look en feel.

 

Fashion for Good opent museum in Amsterdam

In de eerste week van oktober opent Fashion for Good de nieuwe Fashion for Good Experience in Amsterdam. De Experience is een technologisch-interactief museum over duurzame en circulaire mode-innovatie. Het museum heeft als doel bezoekers te helpen om de verhalen achter hun kleding te ontdekken en hen te leren welke acties ze kunnen ondernemen en hoe ze zelf impact kunnen hebben op de mode-industrie.

 

Het museum daagt bezoekers uit om zich niet alleen bezig te houden met hoe hun kleding eruitziet, maar ook actief bij te dragen om mode ‘goed’ te maken. Tijdens hun persoonlijke reis leren bezoekers over de geschiedenis van ‘goede’ mode, ontdekken ze duurzame producten en komen ze meer te weten over toekomstige mode-innovaties.

 

Grote winkelketen in C&A-pand Eindhoven

C&A heeft een gedeelte van haar winkelvloer verhuurd aan een grote winkelketen. Welke keten dat is, wordt nog niet bekendgemaakt. Robert Bakker, manager herontwikkeling bij Redevco tegen het Eindhovens Dagblad: “Het contract is getekend maar ze kiezen zelf het moment om naar buiten te treden.”

Het C&A-pand aan het 18 septemberplein wordt momenteel nog grootschalig verbouwd. De opening van de nieuwe keten zal dan ook nog even op zich laten wachten. De circa 10.000 vierkante meter winkelruimte wordt momenteel volledig verhuurd aan C&A. Aan winkelruimte wordt er echter maar de helft gebruikt. “De kantoren boven staan al jaren leeg, de kelder wordt niet meer gebruikt en vroeger hadden ook etaleurs en de huismeester een eigen ruimte,” aldus Bakker.

De ruimte wordt nu anders ingedeeld en er worden twee kleinere panden bij het pand getrokken. Hierdoor ontstaan er twee grote en een paar kleinere winkelruimtes. C&A gebruikt hiervan 4200 vierkante meter, en de andere grote ruimte van 3000 meter is dus ook verhuurd. Voor de overige panden lopen nog gesprekken.

 

Genomineerden ABN Amro Retailer of the Year bekend

De genomineerden zijn bekend voor de ‘ABN Amro Beste winkelketen van Nederland 2018-2019’ en de ‘ABN Amro webshop awards 2018-2019’. 89 retailers maken kans op één of meerdere categorieprijzen.

 

In de afgelopen maanden hebben ruim 214.000 consumenten meer dan 450 retailers beoordeeld. Daarmee zijn de ABN Amro retailer of the year verkiezingen de grootste consumentenverkiezingen van Nederland.

 

De grote kanshebbers van dit jaar zijn bol.com en Shoeby, die beiden vijf nominaties wisten binnen te halen. Daarnaast zijn er veel nieuwkomers onder de genomineerden: Wehkamp, Sacha, The Stone, Stella Fietsen en Dierspecialist.

 

Onder de moderetailers zijn er ook een groot aantal genomineerden. Zo is Scotch & Soda genomineerd voor het beste retail managementteam. Verder onder de genomineerden:

 

Vrouwenmode

C&A

Jeans Centre

Shoeby

The Stone

Zeeman

 

Mannenmode

C&A

Jac Hensen

Jeans Centre

Shoeby

The Stone

 

Kindermode

Shoeby

Zeeman

 

Bodyfashion

C&A

Hema

Hunkemöller

Livera

Zeeman

 

Mode accessoires

De Bijenkorf

H&M

Lucardi

Primark

 

Schoenen

Manfield

Nelson Schoenen

Sacha

Schuurman Schoenen

VanHaren

 

De genomineerden voor de ABN Amro webshop awards zijn als volgt:

 

Vrouwenmode

Jeans Centre

Shoeby

The Stone

Wehkamp

Zalando

 

Mannenmode

Jac Hensen

Jeans Centre

 

Kindermode

Shoeby

H&M

 

Bodyfashion

H&M

Hunkemöller

Wehkamp

Zalando

 

Mode accessoires

H&M

Lucardi

Zalando

 

Schoenen

Manfield

Sacha

Schuurman Schoenen

VanHaren

Zalando

 

De uitreiking van de categorieprijzen vindt dit jaar plaats op donderdag 13 september. Als locatie voor dit feestelijke moment is er voor deze editie weer gekozen Circl, het circulaire paviljoen van ABN Amro

 

Bekijk hier de genomineerden van alle categorieën.