TOP

Outdoorspecialist Bever opent eigen recyclestraat

Bever heeft naast het hoofdkantoor in Pijnacker een grote recyclestraat heeft opgezet. Volgens Bever zelf zijn ze de eerste retailer in Nederland die zoiets doet.

Credit beeld: Bever

Outdoorspecialist Bever heeft naast het hoofdkantoor in Pijnacker een grote recyclestraat opgezet. Alle kleding en producten die in de winkels van Bever worden ingeleverd, worden hier gesorteerd en verdeeld in 16 stromen waardoor een duurzaam en circulair tweede leven gegarandeerd is, meldt het persbericht. In 2021 werd maar liefst 7760 kg aan kleding en spullen ingeleverd door klanten.

Producten die nog te goed zijn om te recyclen worden opgenomen in de 2e Buitenkans-collectie. Slaapzakken gaan naar Sheltersuit en goede schoenen naar de medewerkers van klimbos Fun Forest. Producten en kleding die echt op zijn, worden op een zo hoogwaardig mogelijke manier verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten. Bever heeft als doel gesteld een circulaire en volledig gerecyclede loop in te richten, zoals al is gebeurd bij de reisaccessoires van hun Buitenmens-collectie.