TOP

Dit is hoe je je werkkapitaal kan verbeteren

Een onderneming heeft geld nodig om de dagelijkse verplichtingen te kunnen betalen. Het is fijn als de onderneming dit zelf kan dragen, maar dat lukt niet altijd. Sommige ondernemingen hebben wat hulp nodig. Deze hulp kunnen de ondernemingen ontvangen door middel van een zakelijk krediet. Wil jij meer weten over het zakelijk krediet en het werkkapitaal? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

Zakelijk krediet

Het werd al kort benoemd, maar de beste werkkapitaalfinanciering is het zakelijk krediet. Een zakelijk krediet geeft jou de mogelijkheid om op een flexibele wijze geld op te nemen wanneer je dat nodig hebt. De bank zet namelijk een bedrag voor jou klaar en het is vervolgens aan jou om te bepalen hoeveel geld je opneemt. Hierdoor is het zakelijk krediet uiterst geschikt voor het werkkapitaal van de onderneming.

Het is belangrijk dat je het zakelijk krediet niet verwart met de zakelijke lening. Zakelijk lenen houdt in dat je een bedrag krijgt uitbetaald. Je kan niet flexibel geld opnemen op de gewenste momenten. De zakelijke lening is meer geschikt voor investeringen voor de onderneming en niet de financiering van het werkkapitaal.

Bijkomende rente

In tegenstelling tot de zakelijke lening hoef je bij het zakelijk krediet alleen het geldbedrag terug te betalen dat je hebt geleend. Je moet alleen naast dat geleende bedrag ook rente betalen. Het voordeel aan de rente bij een zakelijk krediet is dat de rente wordt betaald over het opgenomen geldbedrag. Dat kan natuurlijk best veel geld schelen als je periodes hebt waarin je niet zoveel geld opneemt.

Het is lastig om precies aan te geven hoeveel rente je moet betalen. Het rentepercentage wordt namelijk op basis van verschillende factoren bepaald. De rente bestaat uit verschillende onderdelen die de rente hoger of juist lager maken. Eén van deze onderdelen zijn de risicokosten. Hiermee beschermt de bank zichzelf in het geval dat het risicoprofiel van jouw onderneming hoog is.

Voorwaarden

Het is tegenwoordig mogelijk om het zakelijk krediet online aan te vragen. Hiermee kan je tijd besparen, omdat het fysiek aanvragen in de bank een stuk langer duurt. Het is wel verstandig om van tevoren al te kijken naar de voorwaarden. Zo kan je erachter komen of het wel zin heeft om een zakelijk krediet aan te vragen. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk niet in aanmerking komt.

Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijk krediet? De onderneming moet in ieder geval voldoen aan de gestelde basisvoorwaarden. Zo moet er sprake zijn van een positief resultaat en een minimale omzet. Hiernaast speelt de rechtsvorm van de onderneming ook een rol. Wees dus goed voorbereid en zoek van tevoren echt de voorwaarden even op.