TOP

Omzetverlies voor Suitsupply, De Bijenkorf krijgt Peta Fashion Award en H&M deelt informatie herkomst producten

Suitsupply schrijft voor het tweede jaar op rij rode cijfers. Verder: De Bijenkorf ontvangt de Peta Fashion Awars en H&M deelt uitgebreide informatie over de herkomst van de producten in de online en offline schappen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 26 april.

H&M deelt uitgebreide informatie over herkomst producten

Kledingketen H&M gaat klanten beter informeren over de herkomst van de producten die ze aanbieden. Dit doet het bedrijf op de webshop en in de app, zo schrijft H&M in een persbericht. De informatie die de keten deelt omvat onder andere het land waarin het kledingstuk geproduceerd is, de leveranciers en informatie over de fabrieken die de items hebben geproduceerd. Consumenten kunnen de informatie vinden onder het tabje ‘duurzaamheid’ op de website. Daarnaast kunnen klanten ook in een fysieke winkel het prijskaartje van een product scannen om meer informatie

SuitSupply lijdt voor tweede jaar op rij verlies

De pakkenmaker SuitSupply schrijft voor het tweede jaar op rij rode cijfers, als komt het verlies in 2018 wel lager uit dan het jaar ervoor. Topman Fokke de Jong maakt zich geen zorgen, zo schrijft Retaildetail: ‘de omzetgroei blijft naar eigen zeggen heel sterk.’ In 2018 verkocht het pakkenlabel voor 289,2 miljoen euro aan pakken, hemden en dassen. Bijna de helft daarvan werd verkocht in de Verenigde staten. SuitSupply boekte een verlies van 9,6 miljoen euro. In 2017 was dat verlies groter; 11 miljoen euro.

Radar: wat zijn de voor- en nadelen van vegan schoenen

Veel mensen denken dat leer een bijproduct is van de vleesindustrie. Er worden voor de leerindustrie echter wereldwijd jaarlijks ruim één miljard dieren gedood. Radar zette op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn van vegan leer. Zo dragen verschillende kunstmatige leren als PU of PVC bij aan plastic afval, maar is het wel makkelijker te onderhouden.

De Bijenkorf krijgt Peta Fashion Award

Warenhuisketen De Bijenkorf heeft een Peta Fashion Award ontvangen voor het verbod op bont, exotische huiden, mohair en angora. “De Bijenkorf werkt al jaren aan de verbetering van de omstandigheden rondom dierenwelzijn in de productieketen en in ons bedrijf”, zegt Justin Pariag, Head of Sustainable Business bij De Bijenkorf. “Wij zijn blij met de erkenning van PETA en de PETA Fashion Award voor meest vooruitstrevende warenhuis.”

Samenwerking Vans en Harry Potter    

Schoenenlabel Vans heeft bekendgemaakt een collectie uit te brengen in samenwerking met Harry Potter. Veel is er nog niet bekend; geen lanceringsdatum of hoe de schoenen er uit gaan zien. Het enige dat het schoenenlabel bekendmaakte is dat de samenwerking er aan komt. Op de website van Vans kunnen fans zich aanmelden om een update te krijgen wanneer er meer bekend is.