TOP

Omzetcijfers retail bijna terug op ‘normaal’ niveau, Fred de la Bretoniere opent pop-up outlets en boete voor Miller & Monroe

De omzetcijfers in de retail zijn bijna terug op ‘normaal’ niveau, Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam openen pop-up outlets en modeketen Miller&Monroe krijgt een boete na een ernstig bedrijfsongeval.

Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam openen pop-up outlets

Schoenenmerken Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam openen een aantal pop-up outletstores door heel Nederland. Dat meldt vakblad Schoenvisie. In totaal gaat het om vijf locaties, meldt het schoenenbedrijf in een persbericht. De tijdelijke winkels in Den Bosch, Utrecht, Maastricht en Eindhoven zijn al open, de pop-up in Groningen opent op 8 juli. Klanten kunnen er terecht voor artikelen uit de vorige zomercollectie, de huidige zomercollectie en vanaf augustus ook de najaarscollectie.

Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam zijn sinds maart 2019 onderdeel van RNF B.V. in Drunen, het moederbedrijf van Mexx. Het mode- en schoenenconcern nam de merken over na het faillissement eerder die maand. Fred de la Bretoniere en Shabbies hebben naast de vijf tijdelijke outlets ook brandstores in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en outletwinkels in Batavia Stad (Lelystad) en de Designer Outlet Roermond.

Koolmees sluit derde ronde now-regelingen niet uit

Minister Koolmees van Sociale Zaken sluit een derde ronde NOW-regelingen niet uit, heeft hij gezegd tegen BNR. De huidige NOW-regelingen lopen op 1 oktober af. De Kamerleden van de oppositie hebben hier veel vragen over. Bij de sociale partners gaan stemmen op om de NOW-regeling per 1 oktober te vervangen door verschillende regelingen per sector. Koolmees blijft erbij dat hij er op dit moment niets over kan zeggen en dat medio augustus meer duidelijk zal worden. “Het kabinet gaat deze zomer niet op het strand liggen”, laat Koolmees weten. “We houden een vinger aan de pols bij het virus en de economische stand van het land. Aan de hand van de situatie medio augustus gaat het kabinet verder kijken.”

Omzetcijfers retail bijna terug op ‘normaal’ niveau

De omzetcijfers van retailers zijn weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis, meldt Emerce op basis van onderzoek van RetailSonar. De afgelopen 5 weken was de gemiddelde omzet 87 procent van de omzet in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste weken van de crisis kwamen er weliswaar veel minder klanten naar de fysieke winkels, maar ze gaven per bezoek wel meer uit. Het gemiddelde bonbedrag steeg met 5 procent. Wel blijven moderetailers en zelfstandig winkeliers het zwaar hebben. Klanten zijn in coronatijden minder op zoek naar beleving, ze willen vooral snel en veilig winkelen. Initiatieven om lokaal shoppen te stimuleren hebben bijgedragen aan de omzet. Grotere stadscentra en overdekte winkelcentra leverden de meeste omzet in, gevolgd door zaken in de periferie zoals meubelzaken. Kleinere stadscentra profiteerden juist van de crisis.

Ton boete voor modeketen Miller & Monroe

De in faillissement verkerende modeketen Miller & Monroe heeft een boete gekregen €100.000, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege een bedrijfsongeval met een goederenlift in 2017 in een filiaal in Geldrop. Dat meldt de Telegraaf. Hierbij kwam een 55-jarige medewerkster om het leven. De rechtbank in Den Bosch acht het bedrijf schuldig aan de dood van de werknemer. Dat de kledingzaak in staat van faillissement verkeert, doet daar niets aan af.  De vrouw hing kleding in een open goederenlift op de eerste verdieping. Waarschijnlijk is kleding vast komen te zitten in de lift. Toen die naar beneden ging, probeerde ze dat te herstellen en raakte met haar hoofd en nek bekneld. Ze liep daarbij ernstig hoofdletsel op en overleed aan haar verwondingen.

Steeds minder shoppers houden zich aan coronaregels

Mensen houden zich steeds minder goed aan de coronamaatregelen, zegt Detailhandel Nederland. Ze komen met de hele familie de winkel in om te ‘funshoppen’ en houden zich niet aan de voorgeschreven anderhalve meter afstand. Er ontstaan stevige discussies als winkelpersoneel de klanten op de regels wijst op de regels. Detailhandel Nederland roept daarom iedereen op om de regels te respecteren. “We vragen ook om geduld, iedereen is van harte welkom. We moeten dit toch echt samen doen”, aldus Bert van Steeg, adjunct directeur van Detailhandel Nederland.