TOP

Liever op vakantie naar Egypte dan Thailand? Regel je visum en neem deze kleren mee!

We gaan tegenwoordig steeds vaker verder weg op vakantie. Zo is India onder meer een populaire bestemming.

Een visum India moet je dan natuurlijk wel regelen. Is Egypte juist de bestemming van je reis? Vergeet dan niet een visum Egypte aan te vragen. Ook voor veel andere landen zul je een visum moeten regelen. In dit artikel wordt gefocust op Egypte als bestemming. Dit is overwegend een Islamitisch land. De inwoners zullen minder bloot gekleed zijn dan wat we gewend zijn in Nederland, terwijl het er wel erg warm kan zijn. Nadat je een visum hebt aangevraagd voor je vakantie naar Egypte, zul je je dus bezig kunnen houden met het inpakken van je koffers. 

Wat voor kleding is gepast als Egypte je bestemming is? 

Het wordt altijd aangeraden om respect te hebben voor de lokale cultuur als je op vakantie bent. Voornamelijk op de plekken die niet echt toeristisch zijn zal het in Egypte normaal zijn om gepaste kleding te dragen. Met gepaste kleding wordt in dit geval een outfit bedoeld waarmee je zowel je schouders als je knieën bedekt. Dit geldt niet alleen voor de vrouwen, ook de mannen moeten zich hier aan houden. Dit is ook slim om te doen in India. Voor vrouwen zijn er daarentegen nog een paar tips. Zo is het erg ongepast in deze bestemming om als vrouw geen bh te dragen. Bovendien is het slim om altijd een sjaal mee te nemen in je koffer naast je visum. Hiermee zul je je schouders kunnen bedekken. 

Wat voor kleding moet je naast je visum meenemen in je koffer tegen de warmte van Egypte of India?

In Egypte kan het nogal warm worden. Sterker nog, eigenlijk is het altijd warm in dit land. Zelfs in de winter is het overdag nog altijd ruim 20 graden Celsius. Het is dus van belang om kleding mee te nemen die geschikt is voor de warmte, maar niet te bloot is. Zo zul je ook bescherming mee moeten nemen tegen de zon. Een hoed of pet kan hierbij natuurlijk helpen. Draag daarnaast katoenen kleding, wat niet al te warm is. Ook tencel is een fijne stof. Dit werkt namelijk ademend. Andere verkoelende stoffen waarvoor je zou kunnen kiezen zijn onder meer bamboe, linnen en zijde. Kies bovendien altijd voor een dunne stof.

Is het verstandig om warme kleding mee te nemen in de winter?

In India is het meestal warm net zoals in Egypte, maar het kan ook zeker koud worden in deze bestemming. Vooral na zonsondergang zal het fris worden, al helemaal als je in specifieke gebieden als de woestijn en aan de Rode Zee bent. Het is dus slim om naast je koffer ook een trui of jas mee te nemen. Na zonsondergang kan het namelijk al snel 10 graden Celsius of zelfs 15 graden Celsius kouder worden dan overdag. De temperatuur kan dan dalen tot zo’n 5 graden Celsius, wat dus best koud is. Hierbij helpt het om laagjes kleding te dragen. Zo kun je overdag een T-shirt dragen, waarna je later op de dag hier een trui overheen doet. ’s Avonds kun je dan nog een jas aantrekken.