TOP

Nieuwe schaatshelm op de markt

Op de skipistes vindt er een enorme opmars van de helm plaats, mede omdat het in steeds meer gebieden verplicht wordt. Maar op de schaatsbanen moeten de helmen vreemd genoeg nog met een lampje worden gezocht. De firma Smartcap wil daar met een nieuw product verandering in brengen.

Tijdens de afgelopen natuurijsperiode was het aantal ongelukken zo groot, dat een helm vaak geen overbodige luxe zou zijn geweest. Ook wedstrijdschaatsers gaan in wedstrijden en trainingen regelmatig met grote snelheden onderuit, met alle risico’s van dien.

Op de schaatswebsite marathonschaatsen.nl staat nu een artikel over de nieuwe Smartcap. Een helm die met name geschikt is voor schaatsen, om hij licht, comfortabel en warm is. Op die manier kan de helm in plaats van een muts worden gedragen. Er worden echter ook speciale mutsen bijgeleverd die precies over de helm passen.

De helm is tijdens de afgelopen Ispo gepresenteerd en zal binnenkort in de winkels worden verkocht. Volgens de makers is de helm ook voor het skiën en snowboarden geschikt.