TOP

Nieuw: ‘pinautomaat’ voor op de iPhone

Betalen met je mobiel kennen we al, maar nieuw is een 'pinapparaat' dat op de iPhone wordt aangesloten. Deze methode van iZettle biedt vooral uitkomst voor marktkooplui, koeriers en andere ambulante ondernemers, die doorgaans niet beschikken over een kassa met pinautomaat.

Het Zweedse bedrijf iZettle heeft onlangs een methode gelanceerd voor het betalen met iPhone, iPad en iPod. In het voorjaar van 2012 wordt dit naar de rest van Europa uitgerold, zo meldt Emerce. Het bedrijf richt zich op de groep ondernemers die enkel contanten aannemen of facturen versturen. In de praktijk zijn dit vooral ambulante ondernemers.

Card reader

iZettle levert ondernemers een gratis cardreader met bijbehorende software, die zorgt voor veilige dataoverdracht naar de banken en creditcardmaatschappijen. iZettle vraagt ondernemers per transactie 2,75% commissie plus 16 cent. De card reader wordt aangesloten op de iPhone van de verkoper waarna betalingen kunnen worden verricht.

Tegenhanger

Overigens bestaat er voor deze betaalmethode al een Amerikaanse tegenhanger: Square. Deze is ook gericht op smartphones (niet alleen iPhone), maar accepteert alleen creditcardbetalingen en geen betalingen met een bankpas. Daarnaast werken de Nederlandse banken gezamenlijk aan het ontwikkelen van een betaalmethode voor de smartphone, bij deze methode gebruikt de koper zijn mobieltje en komt er geen bankpas meer te pas.