TOP

Nieuw op de Modefabriek: Voi Jeans

Het van oorsprong Britse denimlabel Voi Jeans is sinds kort ook in Nederland te koop en opent eind juli al de eerste flagshipstore in Amsterdam. Op 22 en 23 juli staat het merk voor het eerst op Modefabriek.

Hoe is het merk ontstaan?
Mike Bulten van SO?PR, verantwoordelijk voor de PR van Voi Jeans in Nederland: “Het merk is zes jaar geleden ontstaan, toen de crisis in aantocht was. Voi betekent ‘voor jou’ in het Italiaans. Dat zegt genoeg, denk ik. De klant staat centraal. Het merk luistert naar de trends, kan snel schakelen en is altijd up to date qua styles.”

Waarin onderscheidt Voi zich van de rest?
“We zijn snel. En je kunt elk item per stuk indelen, dus geen minimum afnames. Wij hebben vier collecties per jaar: een hoofdcollectie en een injection collectie per seizoen. Bovendien is de collectie het hele seizoen op voorraad. Bij ons is de klant echt koning.”

Wat is het prijssegment?
“Inkoopprijzen zijn 15 tot 20 euro voor T-shirts, 35 tot 40 euro voor jassen en 25 tot 35 euro voor jeans. En de marge die we hanteren is 2.5. We zijn het sterkst in het midden segment, tussen Jack & Jones en G star in.”

Hoeveel verkooppunten hebben jullie en willen jullie binnen 1 jaar behalen?
“We hebben nu na zes maanden 55 verkooppunten in Nederland. In de laatste week van juli opent de Voi Jeans Flagshipstore in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Onze ambitie is om het komende half jaar door te groeien naar meer dan 110 klanten. We willen binnen drie jaar groter worden dan G-star in de Nederlandse markt. Met onze werkwijze gaat dat gewoon lukken.”

Indigo Fashion Company vertegenwoordigt Voi Jeans in Nederland. Tel: 072-5316500 / 06-50746689