TOP

Nieuw in Nederland: Mikuta

Mikuta is het kledingmerk van blogger en fotograaf Jacqueline Mikuta. Met bijna een miljoen volgers op Instagram heeft haar collectie dus een groot bereik. Vanaf nu ook in te kopen door Nederlandse retailers.

De Zweedse travel en lifestyle blogger en fotograaf Jacqueline Mikuta heeft maar liefst 915 duizend volgers op Instagram. In december 2019 lanceerde ze haar eigen kledingcollectie in dezelfde sfeer als de beelden op haar Instagram: relaxt en comfortabel met een vleugje rock ‘n roll. Dat sloeg aan onder haar volgers. Mikuta verkocht de collectie de eerste maanden alleen via haar eigen Instagram-pagina en webshop, maar gaat nu ook met wholesale beginnen. Sinds kort wordt het merk in Nederland vertegenwoordigd door agentuur P D R 2.

Relaxte lifestyle

Jacqueline Mikuta laat zich voor haar collectie inspireren door Mallorca, waar ze is opgegroeid, en door de stad Berlijn, waar ze woont. Het merk is geïnspireerd door de relaxte en zwierige levensstijl van de Balearen met een mix van het chaotische, maar toch relaxte leven van Berlijn. De look is eenvoudig en comfortabel, maar door de afwerking en details niet saai. In de collectie vind je bijvoorbeeld oversized verwassen sweaters, comfortabele shorts, luchtige shirtjurken en grove zilveren sieraden. De prijzen liggen rond €50 voor een T-shirt en €90 voor een sweater. De itemcollectie is te combineren met een bikini, maar ook met een jeans.

Duurzaam

De collectie wordt geproduceerd in Portugal van 100% BCI-katoen. Mikuta wil een duurzaam merk neerzetten en de items zijn dan ook tijdloos, gemakkelijk te dragen en van zulke kwaliteit dat je er lang mee kunt doen.