TOP

New Babylon in Den Haag krijgt shopping wall

Het Haagse winkelcentrum New Babylon krijgt vanaf februari 2014 een zogenaamde Shopping Wall. Het is de eerste shopping wall in Nederland. Consumenten kunnen producten van onder meer Hollandsnieuwe en Huawei kopen, meldt Retailnews.

The Shopping Wall in New Babylon wordt de eerste wall waarbij consumenten virtueel producten kunnen kopen, vertelt Richard Wentges aan Retailnews. Hij is sales directeur van Automated Retail Concepts, het bedrijf dat de shopping wall bedacht.

Met je telefoon scannen
The Shopping Wall is een scherm waarop allerlei artikelen te zien zijn die virtueel gekocht kunnen worden. Naast elk product staat een QR-code die je met je telefoon kunt scannen. Vervolgens kun je op je telefoon het item bestellen en de betaling voldoen. Het product zal naar New Babylon verzonden worden waar je het vervolgens op kunt halen.

In de toekomst kan de consument het online assortiment ook thuis laten bezorgen. “Daarmee wordt de connectie met online activiteiten in een offline omgeving gemaakt”, aldus Wentges.

Aanwezig
Retailers kunnen met de The Shopping Wall aanwezig zijn in een bepaald gebied zonder daarbij over veel ruimte te beschikken. Daarnaast kan een merk zo ook in een winkelcentrum aanwezig zijn dat qua vloeroppervlak al vol is.

Stimuleren
Volgens Wentges stimuleert de wall impulsief koopgedrag: “Consumenten halen producten uit The Shopping Wall waar ze geen verkoopondersteuning voor nodig hebben. Dat zijn producten, zoals een T-shirt, die de consument kent en impulsief koopt omdat ze op dat moment op zijn netvlies landen.”

Filmpje
Ben je benieuwd hoe het werkt? In deze link vind je een filmpje van de eerste virtuele shopping wall, een soortgelijk concept.