TOP

Nederlands netwerk van Skechers-winkels groeit

Het Californische sneakermerk Skechers heeft de retail-licentieovereenkomst met Shuz 4 U Ltd. verder uitgebreid. Onder andere in Nederland zullen onder deze licentie nieuwe Skechers-winkels worden geopend.

De eerste Nederlandse winkel van Skechers, die door Shuz 4 U wordt beheerd, wordt eind 2011 in Tilburg geopend. De eigen Skechers-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en de outletstore in Roermond blijven in handen van Skechers. “Shuz 4 U heeft ons merk in Ierland op zeer effectieve wijze opgebouwd. Wij zijn ervan overtuigd dat de jarenlange regionale ervaring van Shuz 4 U en het vermogen van het bedrijf om de juiste producten voor actuele trends te kiezen hen tot een ideale partner maakt voor onze Europese groei,” zegt Michael Greenberg, directeur van Skechers.

Skechers in Europa
Skechers werd in 1992 opgericht door de vroegere eigenaren van het sneakermerk LA Gear. Het is het op één na grootste schoenenmerk in de Verenigde Staten en wereldwijd het op twee na grootste schoenenmerk. Skechers heeft 550 eigen, franchise- of licentiewinkels in vijftig landen. Naast Ierland heeft het schoenenmerk ook een retail-licentieovereenkomst in Canada en Portugal. De schoenen van Skechers zijn sinds 1994 zijn verkrijgbaar in Europa. Momenteel is het merk actief op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden in een aantal West-Europese landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.