TOP

Nederland volgt Belgisch succes met geboortelijst.nl

Nu eens geen website die concurreert met de winkelier, maar een die voor extra omzet kan zorgen. In België leidt het concept van de geboortelijst al tot extra traffic in winkels.

Geboortelijst.nl is een nieuw online platform voor jonge ouders en hun familie en vrienden, waarbij de winkelier een bijdrage kan leveren aan de feestvreugde. Zowel aanstaande ouders als de winkelier kunnen Geboortelijst.nl volledig online beheren op een veilige, gebruiksvriendelijk en overzichtelijke manier.

De initiatiefnemers Kevin Goeminne en Bram Verniest vertellen over de mogelijkheden van Geboortelijst.nl: ‘Consumenten kunnen kijken welke winkels aangesloten zijn en daarna een keuze maken. Als zij hun verlanglijstje bij een aangesloten winkel neerleggen, krijgen ze een gebruikersnaam en een wachtwoord voor de persoonlijke website van hun baby. De site is drie maanden lang door de ouders naar wens uit te bouwen en aan te passen en de daaraan gekoppelde verlanglijst is door de ouders online te volgen’ aldus Goeminne en Verniest.

De geboortelijst wordt samen met de retailer opgesteld. Familie en vrienden die de babywebsite bezoeken, zien uiteraard ook de geboortelijst. Wanneer zij besluiten een cadeau te bestellen, krijgen zowel de ouders als de retailer bericht. Het cadeau wordt later in de winkel opgehaald.

Online fotobook
Bijzonder is de mogelijkheid dat familie en vrienden het online fotoboek kunnen bekijken en alle nieuwtjes over de baby kunnen volgen. ‘Zij kunnen zelfs een berichtje achterlaten in het gastenboek. Alle geplaatste bestellingen zijn voor retailers centraal te volgen via geboortelijst.nl. Dit platform maakt het mogelijk eenvoudig en doeltreffend aan klantenbinding te doen’ aldus Goeminne en Verniest.

Meer omzet en traffic
Het aanbieden van deze service levert retailers extra omzet op. Goeminne: ‘Meer klanten zullen hun geboortelijst bij de aangesloten retailer onder willen brengen en dat levert meer traffic op van familie en vrienden naar de winkel. Ook kun je een digitaal gedrukt album aanbieden, met foto’s en tekst uit de babywebsite als herinnering voor later!’