TOP

Wat is er voor winter 2010 ingekocht?

Tot nu toe is er 45 keer gestemd op de poll over de inkoop voor winter 2010. Herken jij jezelf in het beeld?

Uit de poll tot nu toe blijkt dat 38% van de stemmers nieuwe merken heeft ingekocht om daarmee niet-lopende collecties te vervangen. Verstandig zeggen inkoopdeskundigen.

Permiteer je de vrijheid om dat in te kopen waarvan je denkt dat het beter gaat lopen. Dieper inkopen per leverancier kun je ook onder het kopje verstandig inkoopbeleid scharen. 13% van de winkeliers heeft evenveel merken als vorige winter ingekocht, maar dieper per merk.

20% van de bezoekers van bengels.nl heeft zijn oog laten vallen op nieuwe merken als aanvulling op het bestaande assortiment: eveneens een goed teken. In onzekere tijden is het goed om met extra zelfvertrouwen nieuwe kansen op te zoeken.

Minder ingekocht

Opvallend is dat 29% minder heeft ingekocht dan vorige winter. Redenen hiervoor kunnen natuurlijk allerlei zijn. Je kunt minder inkopen omdat je bang bent het niet te zullen verkopen.

Maar over het algemeen wordt dit door inkoopdeskundigen afgeraden. Minder inkoop betekent dat het lang duurt om in de toekomst weer een bepaald omzetniveau te bereiken. Over het algemeen geld snijden in de kosten als het beste devies om barre tijden te overleven. Via je inkoop moet je tenslotte je omzet en de winst behalen.

Wat heb jij ingekocht voor het nieuwe seizoen? Stem ook op de poll.