TOP

Mud Jeans krijgt een miljoen voor 100 procent gerecyclede jeans


Mud Jeans ontvangt een investering van een miljoen euro om 100 procent gerecyclede spijkerbroeken te produceren. Deze vooruitstrevende jeans wordt in 2020 op de markt gebracht.

Doen Participaties en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) schieten Mud Jeans te hulp. Door de investering van een miljoen euro is het circulaire jeansmerk in staat jeans te ontwikkelen die voor honderd procent gemaakt is van oude spijkerbroeken. Daarnaast wil het bedrijf een deel van het geld inzetten voor uitbreiding naar Scandinavië, Frankrijk en Engeland. 

 

Korte termijn

Op dit moment gebruikt Mud Jeans veertig procent gerecycled katoen voor de spijkerbroeken. Door technologische innovaties die ontwikkeld worden in samenwerking met Saxion University en kennisplatform Circle Economy, is de onderneming in staat op korte termijn volledig circulaire en duurzame jeans te produceren. Het is de bedoeling dat deze nieuwe producten in 2020 worden gepresenteerd. 

 

Eerlijke prijs

“We zijn erg blij met deze investering, waardoor het voor ons mogelijk is om het populairste en meest vervuilende kledingstuk duurzaam te produceren”, zegt Mud Jeans-ceo Bert van Son. “Doen Participaties en PDENH begrijpen als geen ander dat het wel degelijk mogelijk is om een goede jeans te maken, zolang je maar bereid bent om een eerlijke prijs te betalen.” Op dit moment wordt Mud Jeans verkocht in 29 landen via 300 retailers. 

 

Voorbeeld

Marc Rasmussen, impact investment manager bij Doen Participaties laat weten: “Als het gaat om duurzaamheid en eerlijkheid is er in de mode-industrie nog een wereld te winnen. Mud Jeans laat zien dat het wel kan en is daardoor een duurzame koploper en een voorbeeld voor velen. We zijn dan ook bijzonder trots dat we het merk kunnen ondersteunen in haar missie om volgend jaar een spijkerbroek van honderd procent gerecyclede denim te lanceren. Dat doen we door samen met PDENH elk 500.000 euro te investeren.” 

 

Investeringsfonds

Doen Participaties investeert al meer dan twintig jaar in innovatieve, duurzame en sociale startups. De organisatie heeft de ambitie de wereld groener en socialer te maken. Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich onder meer richten op een circulaire economie. Het fonds is opgericht en wordt gefinancierd door de Provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital. 

 

Lees hier meer over hoe duurzaam Mud Jeans is en wat de verdere ambities van het merk voor 2020 zijn.