TOP

Modeondernemer krijgt zetel in Tweede Kamer

Modeondernemer Patricia Linhard, mede-eigenaar van de modewinkel Linhard aan de Van Baerlestraat in Amsterdam, komt voor de PvdA in het parlement. De vrouwenmodewinkel heeft ze 'voorzichtig' overgedragen aan de volgende generatie.

Tijdens de laatste verkiezingen haalde ze met een 44ste plaats de Tweede Kamer net niet. Nu volgt Patricia Linhard (52) Jacques Tichelaar op die commissaris wordt van de Koningin in Drenthe.

Linhard is ‘blij met de eervolle taak’ en gaat zich bezighouden met pensioenen en ruimtelijke ordening. Tegen Parool zegt ze over haar nieuwe taak: “Het mode-ondernemerschap is gewoon een mooi vak. Als ondernemer met tien tot vijftien werknemers heb ik in dertig jaar alles wel meegemaakt. Dat is toch een andere ervaring dan iemand die dertig jaar bestuurder is geweest.”

Linhard profileerde zich al eerder als maatschappelijk betrokken ondernemer en stond aan de oprichting van de Democratische Samenwerking Solidaire Ondernemers, waarmee kleine ondernemers meer invloed kregen binnen MKB en VNO-NCW.