TOP

Miss Etam en Duthler best gewaardeerde retailers

Miss Etam is opnieuw de best gewaardeerde damesmoderetailer van Nederland. Duthler werd dit jaar het best gewaardeerd in mannenmode. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van GfK naar de waardering van moderetailers onder ruim 8.500 consumenten.

Voor de derde keer op rij nam Miss Etam de award voor beste damesbovenmoderetailer in ontvangst. Miss Etam wordt op alle beoordeelde aspecten bovengemiddeld beoordeeld door de consument. Daarnaast geeft de consument aan dat Miss Etam zich onderscheidt op aanwezigheid van de juiste maat.

Top 5 damesbovenmoderetailers

1. Miss Etam

2. Duthler

3. De Bijenkorf

4. Expresso

5. Steps

Duthler ontving de award voor beste herenmoderetailer en stoot daarmee de Bijenkorf van de eerste plaats. Vorig jaar moest Duthler het nog doen met een vijfde plek. Duthler onderscheidt zich volgens de consument vooral op klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en deskundigheid van het personeel.

Top 5 herenbovenmoderetailers

1. Duthler

2. De Bijenkorf

3. Jack & Jones

4. The Sting

5. Jeans Centre

De resultaten komen uit het jaarlijkse GfK consumentenonderzoek onder ruim 8.500 consumenten. In het voorjaar liet GfK in totaal 36 bovenmoderetailers beoordelen op basis van personeel, product, plaats en prijs. Daarnaast is het imago van de retailers beoordeeld aan de hand van zes imago kenmerken. De consument gaf in het onderzoek aan bij de keuze voor een bovenmoderetailer prijs het belangrijkste aspect te vinden, gevolgd door collectie, personeel en winkel.