TOP

Minister-president Rutte bezoekt Denim City

Minister-president Mark Rutte en Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat hebben woensdag 30 mei 2018 een bezoek gebracht aan Denim City in Amsterdam.

Rutte en Van Veldhoven, die al jaren politiek betrokken is bij duurzaamheid, waren op werkbezoek bij deniminnovatie campus Denim City in het kader van circulaire economie. Zij kregen een uitgebreide rondleiding door het kennis- en innovatiecentrum waar onder meer de House of Denim Foundation, de Jean School, een denimarchief, het technologiecentrum Blue Lab en een werkplaats te vinden zijn.

 

Circulaire productie

“Het was een mooi bezoek”, vertelt Denim City-directeur Harm Magis. “We hebben laten zien hoe we dit hoofdkwartier samen met allerlei partijen en merken hebben opgebouwd tot een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking. Daarnaast hebben we gesproken over het belang van duurzame en circulaire productie.”

 

Los Angeles

Later dit jaar staat er nog meer nieuws op het programma van Denim City. De organisatie vertrekt in augustus voor een week naar Los Angeles. Magis: “We openen er een tijdelijke denim-ambassade, vanwaar we contacten leggen. We reizen af met een delegatie van denimprofessionals, merken en studenten van de Jean School en er staat een bezoek aan de beurs Liberty fashion & Lifestyle Fairs in Las Vegas op het programma. L.A. is de bakermat van denim en er gebeurt daar nog steeds veel op het gebied van denim. Er wordt veel nieuws ontwikkeld en er zitten aardig wat merken. Dus dat wordt leuk en interessant.” 

 

Denim city Mark Rutte 3

Denim City Mark Rutte 4

Denim City Mark Rutte 5

(Foto’s: Denim City)

Denim City Rutte 2

Denim city rutte 3