TOP

MBO Modeopleiding TMO College gelanceerd

Onder belangstelling van behoorlijk wat nieuwsgierige middelbare scholieren werd op 2 oktober tijdens de OGZ Studiebeurs in Eindhoven de tweejarige particuliere modeopleiding TMO College gelanceerd.

De nieuwe MBO voltijds modeopleiding is een initiatief van Truus Omta, directeur van de hbo-modemanagementopleiding TMO en Ria van ‘t Klooster van Schoevers Opleidingen. “Eindelijk een opleiding die naar de markt luistert”, stelt Mariette Hoitink, een van de genodigden tijdens de lancering. “Er is heel veel vraag naar praktisch ingestelde mensen met een echte passie voor mode. Deze opleiding is bewust op mbo-niveau, want daar zit ook het gat in het huidige opleidingsaanbod”, vindt Hoitink. Truus Omta bevestigt: “We kregen regelmatig vraag van ouders van leerlingen die voor onze hbo-afdeling te weinig vooropleiding hebben. Er bestaat vanuit de branche een dringende vraag naar goed opgeleid middenkaderpersoneel. De Raad van Advies, met leden afkomstig uit de modebranche, was dan ook heel snel rond met gevestigde namen in de modebranche: Piet Zoomers, Thom Broekman & De Rode Winkel, WE, Anna van Toor en Tommy Hilfiger.”

TMO College is een particuliere opleiding met veel begeleiding en veel aandacht. Omta: “We gaan echt lesgeven en dat is een groot verschil met de reguliere mbo-scholen. We willen bovendien dat leerlingen niet alleen stage lopen, maar ook in het weekend in de mode werkzaam zijn. Mode moet je passie zijn. TMO-College is duidelijk geen opleiding om mode-secretaresse van de mode-directeur te worden, maar levert goed opgeleide mensen voor de winkelvloer af, en daarnaast inkoopassistenten, stylingassistenten en productieassistenten.”

Toelatingsgesprekken
Ria van ‘t Klooster vertelt over het typische Schoevers-tintje aan het nieuwe TMO College: “Studenten krijgen niet alleen het hele Office-pakket, maar ook Frans, Duits en Engels. Bovenal leren we ze een dienstverlenende instelling: service verlenen, een goed gesprek aanknopen en verkoopgesprekken voeren. We zullen ook toelatingsgesprekken voeren met aankomende eerstejaars. Belangrijke voorwaarde is dat je met mode bezig wilt zijn voor anderen – niet alleen voor jezelf.”

Het tweejarige TMO College kost 8900 euro per jaar en is branche-erkend. Studenten kunnen voor de nieuwe opleiding terecht op de vestigingen van Schoevers in Utrecht, Den Haag en Eindhoven.