TOP

Marloes Blaas eert de vrouw op AIFW

A Women's Merit, dat is het thema van de nieuwe wintercollectie van Marloes Blaas. De ontwerpster showde stoere vrouwenmode op de derde dag van de Amsterdam International Fashion Week.

Ook Marloes Blaas kon vanmiddag rekenen op een volle Zuiveringshal op het Westergasterrein. De jonge ontwerpster liet zich, net als voor het komende zomerseizoen, door de invloeden van de Tweede Wereldoorlog inspireren. Haar collectie is een eerbetoon aan de onafhankelijkheid van de vrouw, die na de oorlog meer status dan ooit beoefende. Dat is terug te zien in het gebruik van stoere materialen, zoals groene canvas jassen, grofgebreide truien en rokken en jassen van stevige wolmixen. Maar ze benadrukt ook de vrouwelijkheid met glanzende donkergrijze jurkjes en hoge rokken die met plooien en touwen strak rondom het middel gebonden zijn.

Ook de werkkleding van de vrouw uit de jaren 40 komt aan bod. Denk aan degelijke ‘fabrieks’ jurkjes en hoge pantalons met werkschortjes. Aan het einde van de show brengt Blaas lichte tinten als crème, grijs en babyblauw denim. In het kader van hergebruik, wat veel voor kwam in de jaren 40, maakte Marloes gebruik van oude bedrukte zijde landkaarten die gebruikt werden door piloten in de oorlog. Deze jumpsuit is de eyecatcher binnen haar collectie. Meer zien? Bekijk dan de foto’s rechts.