TOP

Lululemon onder vuur, nieuwe locatie Amsterdam Denim Days en meer vrouwen aan Zalando-top


Lululemon start een onderzoek naar aanleiding van aantijgingen over mishandelingen in haar fabriek. Verder: Amsterdam Denim Days heeft een nieuwe locatie en Zalando wil meer vrouwen in topfuncties. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 18 oktober 2019.

Nieuwe locatie voor Amsterdam Denim Days

Dit jaar vindt het Amsterdam Denim Days festival op een andere locatie plaats. Het evenement is verplaatst naar de Hallen in Amsterdam-West en is daarnaast ook voor het eerst gratis toegankelijk. Het City Centre Programma van de Amsterdam Denim Days vindt plaats van woensdag 23 tot en met zondag 27 oktober en het Denim Days Festival op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019.

Zalando wil meer vrouwen in topfuncties

Zalando zet in op meer diversiteit in zijn bedrijfscultuur, zo schrijft Retailnews. Eind 2023 moet de verhouding tussen mannen en vrouwen in de zes topmanagementfuncties en op andere afdelingen binnen het bedrijf 40/60 zijn.

Zalando kreeg eerder kritiek wegens het ontbreken van vrouwen in de top. De nieuwe doelstellingen wat betreft een diverse en inclusieve bedrijfscultuur zijn hier een antwoord op. Zalando zegt zijn personeelsbestand te diversifiëren, onder meer op het gebied van geslacht, internationaliteit en opleiding. In een diversiteitsrapport wil het bedrijf jaarlijks laten weten hoe het met zijn gestelde doelstellingen staat. 

Primark-kleding voor woekerprijzen op Amazon

Kleding van de Ierse modediscounter Primark wordt aangeboden op Amazon, zo schrijft Retaildetail. Vooral items in beperkte oplage, zoals de Disney- en Harry Potter-collecties worden voor woekerprijzen aangeboden door doorverkopers. In een reactie op Twitter laat Primark weten er niets mee te maken te hebben. De kleding wordt buiten Primarks weten om door onofficiële verkopers op de marktplaats aangeboden.

Lululemon onder vuur

Vrouwelijke werknemers van de fabriek in Bangladesh waar Lululemon haar kleding laat maken, geven aan mishandeld te worden, zo schrijft The Guardian. Jonge, laagbetaalde werknemers zouden hebben gezegd dat ze fysiek geweld ondervinden en regelmatig worden vernederd. Volgens de Britse krant zouden de werknemers daarnaast gedwongen overwerken en een maandloon krijgen van slechts 85 pond (98 euro).

Lululemon geeft in een reactie aan dat ze direct een onderzoek gaan starten naar aanleiding van de aantijgingen. De fabriek waarin de kleding wordt gemaakt is in handen van het bedrijf Youngone Corporation, dat kledingstukken aan Lululemon levert.

LVMH opent fabriek in Texas

Op 17 oktober opende de Franse luxegroep LVMH (eigenaar van onder andere Louis Vuitton, Fendi, Dior) een nieuwe lederwarenfabriek in Texas. Dat schrijft Schuhkurier. Op de locatie zullen ongeveer 1.000 nieuwe banen worden gecreëerd. De nieuwe fabriek in Keene, Texas zal produceren voor het merk Louis Vuitton. Met de nieuwe fabriek vraagt LVMH een intentieverklaring om meer banen in de VS te creëren als onderdeel van de ‘Pledge to America’s Workers’ van de Amerikaanse president Donald Trump.