• No products in the cart.
TOP

Focus G-Star terug op Nederland, winst Asos keldert en opnieuw verlies Maasmechelen


Maasmechelen verder in het rood. Verder: G-Star heeft de Nederlandse markt weer in het vizier, Claes Iversen ontwerpt voor de opera en Ménage à Trois is failliet. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag 17 oktober.

Focus G-Star weer op Nederland

G-Star gaat zich weer nadrukkelijker profileren in Nederland, zegt topman Rob Schilder in een interview met het Nationale Opera & Ballet ontworpen. De aanleiding is de restyling van het voorgebouw en de nieuwe blauwe kleurstelling van het Amsterdamse gezelschap, meldt het persbericht. De productie is in handen van Kroll & de Vries. Er zullen circa 100 medewerkers van Nationale Opera & Ballet in de ontwerpen van de designer rondlopen.

Nationale_Opera_Ballet_ClaesIversen_88

Nationale_Opera_Ballet_ClaesIversen_202

Nationale_Opera_Ballet_ClaesIversen_61

Nationale_Opera_Ballet_ClaesIversen_33

Dr. Martens in de etalage

De private equity-onderneming Permira heeft schoenenlabel Dr. Martens in de verkoop gezet, zoals eerder dit jaar al werd gespeculeerd. Er hangt een prijskaartje aan het merk van € 1,3 miljard. In 2014 kocht Permira het schoenenlabel nog voor € 340 miljoen. Dr. Martens, dat bijna 60 jaar bestaat is flink gegroeid onder Permira. Het label zag zowel de verkopen als winst in de dubbele cijfers lopen. Het afgelopen jaar behaalde het schoenenlabel een omzet van € 520 miljoen, een toename van 30% ten opzichte van het jaar ervoor. De bruto bedrijfswinst steeg met 70% naar € 100 miljoen.

Ménage à Trois failliet

High end-modewinkel Ménage à Trois aan de Staalstraat in Amsterdam is failliet verklaard. Het faillissementsverslag is nog niet beschikbaar. De winkel werd in 2017 geopend door Anne Marie Kramer, Bridgitte Kleyn en Vanessa Tersteeg in hetzelfde pand als waar Hotel Droog en het bijbehorende café zitten. De winkel verkocht interieurartikelen en collecties voor mannen en vrouwen van merken als MM6, Joseph, Rick Owens, Schueller de Waal en Y/Project. Of de winkel een doorstart krijgt is niet bekend.

Sterke afname winst Asos

De winst van Asos is het afgelopen jaar (tot en met 31 augustus) met bijna 70% gedaald. Grote IT-problemen in de internationale distributiecentra met verkeerde bestellingen en hoge kosten tot gevolg waren de grote boosdoeners, aldus Neil Beighton, de ceo van de Britse webshop in het jaarverslag. De omzet steeg met 13% naar €3,1 miljard, maar de winst daalde dus met 68% naar €38,2 miljoen. Het is jaren voor de wind gegaan bij Asos, maar ook deze webgigant heeft last van concurrentie met steeds verder dalende prijzen en consumenten die minder besteden.

Bijzondere locatie Trenddag

Op 12 november vindt de Textilia Trenddag plaats in de Kunsthal Rotterdam. De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Op deze bijzondere plek geven trendanalisten Christine Boland en Jan Agelink hun trendpresentaties voor winter 2020-2021. In de Kunsthal draait op dat moment de nieuwe tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’. Bezoekers van de Trenddag krijgen de mogelijkheid om deze expositie te bezoeken waarbij kunsthistorica Carien Kanters de tentoonstelling introduceert. Sla twee vliegen in één klap, bestel nu jouw kaarten voor de Trenddag en ga boordevol inspiratie en informatie naar huis! Abonnees (online en print) profiteren van een mooi voordeel op de ticketprijs