TOP

Neckermann in de problemen, 1 miljoen voor onderzoek slim textiel en Alix the label viert jubileum


Neckermann hangt op het randje van de afgrond. Verder: Hogeschool Saxion krijgt 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van slim textiel en Alix the label bestaat vandaag vijf jaar. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 21 oktober 2019.

1 miljoen euro voor onderzoek naar slim textiel

Hogeschool Saxion krijgt 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van slim textiel, zo schrijft Emerce. In het HiTex-project werken 14 onderzoeksinstituten, textiel- en elektronicabedrijven uit mkb en grootbedrijf samen om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van in textiel geïntegreerde ICT. Hiervoor worden drie prototypen ontwikkeld.

Daarbij kan worden gedacht aan het toevoegen van functionaliteiten als licht, warmte en ‘sensing’ in tenten, slimme vloerbedekkingen en beschermende kleding. Dat met behulp van technieken als inkjet printen, 3D weven, technisch borduren, lamineren en nanocoatings.

‘Neckermann hangt tegen faillissement aan’

Webwinkel Neckermann hangt op het randje van de afgrond, zo bevestigt eigenaar Ronald Steenbergen aan de Financiële Telegraaf: ”Niet uit te sluiten valt dat ik mij genoodzaakt zie om als aandeelhouder medewerking te verlenen aan een faillissementsaanvraag.”

Steenbergen geeft aan dat zijn geldschieter, David Lee Kok Wai uit Maleisië, plotseling is overleden. Zijn familie wil zich niet aan de investeringsovereenkomst houden en maakt geen geld meer over. Dat geld is volgens de eigenaar van Neckermann hard nodig voor een verbeterslag van de webshop.

Hip Fashion for Kids in Alphen aan de Rijn gaat sluiten

Kindermodewinkel Hip Fashion for Kids in Alphen aan de Rijn sluit 30 april 2020 haar deuren, zo schrijft Alphens.nl. . De reden voor het sluiten van de winkel is het niet overeenkomen van een nieuwe huurovereenkomst met de verhuurder. “We hebben 6 jaar met veel plezier in de Atlas gezeten”, vertelt Jean-Paul. “Helaas zitten we niet op één lijn met de verhuurder. We hopen een andere locatie te vinden, maar de webshop zal in ieder geval voorlopig nog blijven bestaan.” Tot 30 april kunnen klanten alle klantenpunten en cadeaubonnen nog inleveren. Het is nog niet bekend of de zaak verdergaat op een andere locatie.

Alix the label viert vijfjarig bestaan

Op 21 oktober 2019 viert Alix the label haar vijfde verjaardag. Het Nederlandse modemerk werd opgericht door Rens Netten en Olivia Wierda, die nog steeds aan het roer staan. Inmiddels ligt Alix in 185 winkels in Nederland, heeft het een eigen brandstore in Eindhoven en wordt er gewerkt aan een nieuwe opening in Den Bosch. Speciaal voor het jubileum organiseert het modemerk een winactie waarbij deelnemers een reisje kunnen winnen.

Joe Merino maakt trui van Nederlandse wol

Al sinds het einde van de jaren 80 wordt Nederlandse wol niet meer gebruikt in de mode-industrie. Mede door de komst van goedkope synthetische vezels en de Fast Fashion revolutie was het voor de Nederlandse boeren niet meer mogelijk om op een rendabele manier wol te leveren. De industrie voor wolverwerking is daardoor in Nederland zo goed als verdwenen. Joe Merino introduceert nu een unieke limited edition trui gemaakt van Nederlandse wol: de Jan Merino. Joe Merino heeft deze trui ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met The Knitwit Stable, een boerderij en kenniscentrum voor duurzame wolproductie in Baambrugge.