TOP

Les Deux Frères opent derde winkel in Haarlem [interview] *

Amper twee jaar geleden openden de broers Matthieu en Alain van der Born de mannenmodewinkel Les Deux Frères in Amsterdam. Na hun tweede winkelopening vorig jaar, lanceerden de broers vorige week hun derde filiaal in Haarlem.

Op de Kruisstraat in Haarlem huist sinds 18 september de nieuwe winkel van Les Deux Frères. Textilia sprak een van de broers, Alain van der Born, over het nieuwste filiaal. 

Jullie hebben al twee zaken in Amsterdam. Waarom Haarlem dit keer?

“Het was wederom puur toeval. De schoonvader van mijn broer had er een meubelzaak en hij stopte ermee. Toen hebben we besloten het winkelpand over te nemen. Net als bij de tweede winkel in Amsterdam, kwam het dus echt op ons pad.”

Wat waren de reacties?

“Iedereen verklaarde ons voor gek. Maar tot nu toe gaat het goed met de winkels. Wij hebben natuurlijk geen gouden tijden gekend, dus alle groei is voor ons mooi meegenomen.”

Is het nieuwe filiaal hetzelfde of anders dan de Amsterdamse winkel?

“Het concept en merkenpakket zijn hetzelfde. We hebben alleen een iets ander thema aangehouden in de inrichting van het pand. Het is in een Franse loft-stijl ingericht met mooie leren banken en een zwijnenkop aan de muur. Daarnaast is het met zijn 160 m2 een stuk groter dan de Amsterdamse winkels, daarom hebben we er precies twee keer zoveel stuks in de voorraad dan in de andere zaken.”

Merken jullie al veel verschil in het winkelgedrag tussen de verschillende steden?

“In Amsterdam verkopen we veel accessoires, zo’n 30% van onze omzet afkomstig uit de verkoop van horloges, zonnebrillen, sokken en dergelijke. Maar in Haarlem zijn het tot nu toe vooral dagjesmensen in het weekend om echt een outfit te shoppen. Qua doelgroep weten we in Amsterdam intussen precies wie het zijn, maar in Haarlem is het wat dat betreft nog een grote verrassing.”

Nog toekomstplannen voor verdere uitbreiding?

“Nou voorlopig is dit de laatste winkel. We hebben nu twaalf man personeel waardoor mijn broer en ik vooral aan het managen zijn. De werkdruk ligt nu al vrij hoog dus we houden het wel even bij drie winkels. Het filiaal in Haarlem is wat ons betreft echt de kers op de taart.”