TOP

Ralph Lauren doet stap terug

Ralph Lauren stopt na 48 jaar als bestuursvoorzitter van zijn kledingmerk. Wel blijft de modemagnaat als creatief directeur en als president-commissaris actief bij Ralph Lauren.

Oud-H&M topman Stefan Larsson neemt in november de ceo-taken van de 75-jarige Ralph Lauren over. Ook wordt Larsson lid van de raad van bestuur bij de onderneming. Ralph Lauren zelf blijft als president-commissaris en creatief directeur verantwoordelijk voor de visie en strategie van zijn bedrijf.

Waarnemers verwachten een verandering van koers met deze wisseling van de wacht. De resultaten van het bedrijf staan onder druk en de koers van het aandeel is bijna gehalveerd, meldt het FD.

Historie

Ralph Lauren begon in 1967 met een stropdassencollectie die hij Polo noemde. Vijf jaar later zag de eerste vrouwenmodecollectie het licht en werd het iconische Polo-shirt gelanceerd. Op dit moment werken er 15.000 mensen bij het New Yorkse bedrijf. In het boekjaar 2014/2015 bedroeg de omzet $7,62 mrd. Met een geschat persoonlijk vermogen van $7 mrd staat Ralph Lauren op de 193ste plaats van de Amerikanse Forbes Rich List.