TOP

Kingpins en Amsterdam Denim Days deze week, Whatsapp lanceert shopfunctie, doek valt voor 180-jarige modezaak

Whatsapp komt met een shopfunctie en de oudste modezaak in Assen stopt. Verder: deze week kunnen denimliefhebbers hun hart ophalen met Kingpins en Amsterdam Denim Days. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 26 oktober.

Deze week: Kingpins en Amsterdam Denim Days

Denimliefhebbers kunnen hun hart deze week ophalen. Er staan twee denimevents gepland: de denimvakbeurs Kingpins en het jeansevenement Amsterdam Denim Days. Wegens de coronapandemie vinden beide event digitaal plaats. Amsterdam Denim Days vindt plaats via Zoom. Deelname is gratis. Kingpins start morgen, 27 oktober, en duurt tot en met vrijdag 30 oktober. Op die slotdag is de eerste dag van Amsterdam Denim Days en die is ook nog op zaterdag 31 oktober. Kingpins trapt op 27 oktober af met Inspiration Day over het zomerseizoen 2022 het enige betaalde onderdeel van het vierdaagse digitale evenement, gevolgd door Innovation Day (28-10),  Fiber & Raw Materials Day (29-10) en People and Social Responsibility Day op de laatste dag.

Whatsapp komt met shopfunctie

Whatsapp gaat een functie in de app bouwen waarmee consumenten rechtsreeks producten kunnen kopen bij bedrijven. Retailers kunnen hun klanten ook via Whatsapp laten betalen en contact opnemen met de klantendienst. Dat meldt Retaildetail. Volgens de chatdienst heeft de coronapandemie laten zien een efficiënt en eenvoudig hulpmiddel is om producten te verkopen. Dagelijks sturen meer dan 175 miljoen mensen berichten naar een zakelijk WhatsApp-account, stelt de Facebook-dochter. Meestal worden die accounts op dit moment gebruikt om vragen van klanten te beantwoorden, als simpeler en laagdrempeliger kanaal voor klantenservice dan telefoon of e-mail. Het is nog niet bekend wat de kosten zullen zijn voor gebruik.

Modezaak Bertram Mode in Assen na 180 jaar dicht

Vrouwenmodewinkel Bertram Mode sluit binnenkort de laatste winkel in Assen. Daarmee komt er definitief een einde aan het modebedrijf waarvan de historie teruggaat tot in 1840, schrijft RTV Drenthe. Eigenaar Herre van Goor vertelt aan de nieuwszender dat hij al plannen had om de winkel te sluiten wegens gebrek aan opvolging. In 2018 verkocht de ondernemer daarom al de zaken in Nederland en Duitsland en het was de bedoeling om medio 2022 deze laatste winkel definitief te sluiten. “Maar toen kwam corona en gingen we er nog eens over nadenken”, legt Van Goor uit. “Toen hebben we de sluitingsdatum een stuk naar voren gehaald. Anders hadden we nog zo’n twee of drie inkoopseizoenen moeten doen, dat doen we nu niet.” Bertram Mode sluit in februari of maart definitief. Een groot eindfeest hoeft voor hen niet: “We gaan er rustig bij stilstaan en nagenieten met ons personeel. Het is goed zo.”

Modeondernemer Grifhorst laat Vredestram door hoofdstad rijden

Op initiatief van modeondernemer Henk Grifhorst rijdt er de komende weken een Vredestram van het GVB in de hoofdstad. Op de tram staat de boodschap centraal van kinderen die in een wereld zonder oorlog, racisme en discriminatie willen leven. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Verenigde Naties. Dat meldt MKB op zijn site. Op de tram staat de tekst ‘wij willen vrede’ in de zes officiële talen van de Verenigde Naties: Arabisch, Engels, Frans, Mandarijn, Russisch en Spaans alsook in het Hebreeuws en het Nederlands. Ook staan er portretten op van kinderen die een divers spectrum van de samenstelling van de Nederlandse samenleving visualiseren. De tram rijdt dagelijks een andere route door de stad.  “Vrede is voor iedereen belangrijk, zeker in deze onzekere tijden”, zegt Grifhorst, eigenaar van kindermodezaak ’t Schooltje in Amsterdam en erelid van MKB-Nederland. “Maar het is ook belangrijk dat we erbij stilstaan. Het is een boodschap voor ons allemaal, voor elke leeftijdsgroep, religie en geaardheid.” Hij zet zich voor dit onderwerp in, omdat hij zelf op zeer jonge leeftijd zijn vader verloor in de Tweede Wereldoorlog. “Mijn vader is slechts 23 jaar geworden. Ik hoop dat ieder kind in de toekomst in vrede kan leven.” De retailer heeft dit gerealiseerd in samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei, Stichting Zonova en Urker zangschool Geke’s Tiental.

Beeld: archief Textilia.nl 2019