TOP

Karl Lagerfeld opent winkel in Amsterdam

Karl Lagerfeld opent op 25 april een concept store in onze hoofdstad. Het is de eerste winkel van de Duitse designer in Nederland.

Niet de P.C. Hooftstraat maar de Negen Straatjes langs de Amsterdamse grachten krijgt de primeur van de eerste winkel van Karl Lagerfeld. Vastgoedontwikkelaar Kroonenberg Groep heeft met Karl Lagerfeld BV een 10-jarige huurovereenkomst afgesloten voor een winkelruimte aan de Hartenstraat 16 te Amsterdam.

De winkel is 150 m2 groot, verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond wordt de vrouwencollectie verkocht, net als schoenen, accessoires en de favoriete design- en fotografieboeken van Lagerfeld. De tweede verdieping is gereserveerd voor de mannenmode, accesoires en zonnenbrillen.

De concept store met het kenmerkende Lagerfeld zwart-wit interieur zit vol met de laatste digitale snufjes. Zo zijn er iPads en iPad mini’s waar klanten onder andere de collecties en video’s op kunnen bekijken. Ook kunnen ze foto’s maken van hun favoriete items en een berichtje achter laten voor ‘Kaiser Karl’.

De paskamers hebben ingebouwde touch screens waarmee shoppers hun look kunnen fotograferen en delen via social media. Er kan zelfs mobiel worden betaald.

De Nederlandse winkel is, na Parijs, de tweede Europese shop in dit concept. Karl Lagerfeld zal nog dit jaar meer winkels openen in Europa en Azië.