TOP

L’Atelier wil komend jaar meer winkels openen


Maatpakkenlabel L’Atelier wil komend jaar in totaal acht winkels hebben in ons land, zo meldt Pascal Ummels op de website van Quote. “Ik ben ervan overtuigd dat wij in Europa de grootste kunnen worden.”

Het Nederlandse pakkenmerk L’Atelier Tailoring is op zoek naar en investering van één miljoen euro voor de opening van nog eens zes winkels. Het bedrijf, dat u drie jaar bestaat, heeft nu twee eigen zaken, in Amsterdam en één in Den Bosch. Eigenaar Pascal Ummels zegt tegen Quote dat hij binnen acht jaar 25 winkels wil hebben, na Nederland ook in België en Duitsland.

Vrouwen

L’Atelier heeft zich gespecialiseerd in maatkleding. In 2016 startte het bedrijf met maatkleding voor mannen, inmiddels richt het merk zich ook op vrouwen onder de naam L’Atelier Coco. De stoffen koopt L’Atelier in Italië, productie vindt plaats in Marokko en Engeland.

Vakwerk

Volgens het merk is er een groeiende vraag naar vakwerk. “Dat bieden wij aan in een soort huiskamersetting, zegt Ummels tegen Quote. “We hebben ook geen voorraad, geen magazijn, geen uitverkoop en dus geen derving. Je hebt zodoende veel minder kapitaal nodig om een nieuwe winkel te openen.” Volgens Ummels is de omzet sinds de start in 2016 elk jaar verdubbeld, mede door de komst van klanten als Hotel De L’Europe en The Grand.