TOP

Joline Jolink lanceert capsulecollectie voor mannen [interview]

Joline Jolink heeft ter ere van haar 10-jarig jubileum een collectie voor mannen ontworpen. Textilia sprak de Nederlandse ontwerpster over deze nieuwe stap.

De capsulecollectie van Joline Jolink voor mannen bestaat uit een serie gebreide items zoals truien met bijzondere steken en een gestreept vest. Jolink: “Ik heb gekozen voor knitwear omdat dat erg bij ons merk past en we met goede breiproducten werken. Zij hebben mij geholpen mijn ideeën qua pasvorm aan te passen op het mannelijk lichaam.”

Joline Jolink website MM

Een van de ontwerpen uit de capsulecollectie voor mannen van Joline Jolink 

 

Eenmalig

 

Joline’s vriend Peter had een grote stem in het ontwikkelen van de collectie. “Hij werkt ook al tien jaar lang met mij mee in de business, dus was het heel leuk om dit samen met hem te ontwikkelen.” De mannenmode-items worden gekenmerkt, net als de vrouwencollecties, door ingetogen luxe en eenvoud. “Het uitgesprokene zit ‘m meer in de bijzondere steken die zijn gebruikt,” aldus Jolink.

 

Kunnen we in de toekomst meer mannenmode van Joline Jolink verwachten? “Nee, het is echt iets eenmaligs vanwege ons 10-jarig bestaan. Maar mochten de stuks nou de winkel uitvliegen, moeten we dat nog maar eens heroverwegen.”

 

De mannencollectie van Joline Jolink is zowel te koop in haar winkel in Rotterdam als in de webshop