TOP

Joline Jolink opent tweede fysieke winkel [binnenkijken]

Modeontwerper Joline Jolink heeft op 13 december een tweede fysieke winkel geopend. Voor haar duurzame ontwerpen kunnen consumenten behalve in Rotterdam nu ook terecht in Utrecht.

Joline Jolink heeft voor haar tweede winkel gekozen voor een centrale ligging in Utrecht, namelijk in de oude rosse buurt: de Voorstraat. Naast haar eerste fysieke winkel in Rotterdam, heeft Joline een online winkel, maar ze bemerkte vanuit haar vaste klanten de vraag naar nog een fysieke winkel. Joline Jolink: “Trouwe online klanten en Instagram volgers hebben ook behoefte aan een offline ervaring en persoonlijk contact. Gelukkig maar. Daarin zit voor mij en mijn team een groot deel van het plezier. Utrecht is voor deze groep een centraal gelegen en goed bereikbare locatie. We zien het als servicepunt voor heel Nederland.”

Gerecycled

Bijzonder aan de nieuwe Joline Jolink-winkel is dat deze zo duurzaam mogelijk is ingericht. Zo zijn er meubels vervaardigd uit Plasticiet, gemaakt door een Rotterdams bedrijf dat plastic afval recyclet. Daarnaast is het tapijt met gekleurde spikkels ook gemaakt van een gerecycled materiaal. Verder is er gekozen voor verf van het duurzame Rotterdamse merk Fairf. “Ik vind het belangrijk om mijn zoektocht naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering ook tot uiting te laten komen in het interieur van onze winkels”, zegt Joline Jolink.

Pionier

Joline Jolink start na modeopleidingen aan ArtEZ en Fashion Institue Arnhem in 2006 haar eigen label met haar partner Peter Feldbrugge. Al vroeg in haar carrière verlaat Jolink de gebaande paden van het traditionele modesysteem: ze besluit af te zien van modeshows en lanceert in 2008 als een van de eerste Nederlandse ontwerpers een webshop. In 2011 opent ze een fysieke winkel in Amsterdam, die in 2013 naar de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg verhuist.

Duurzaamheid

De focus van Joline Jolink ligt op duurzaamheid. Ze ontwikkelt, produceert en lanceert in haar eigen ritme ontwerpen die uitsluitend via eigen verkoopkanalen verkrijgbaar zijn. Ze maakt geen seizoenscollecties en heeft een strak beleid wat betreft haar productie-aantallen, waardoor er geen overschotten ontstaan. Om die reden doet zij sinds 2016 ook niet meer aan uitverkoop. Jolinks ontwerpen hebben door hun eenvoudige, tijdloze design en het gebruik van organic, recycled en kwalitatief hoogstaande materialen een duurzaam karakter.