TOP

Sandwich maakt doorstart, ook Topshop Den Haag sluit en Zalando gaat nog sneller leveren

De modeketen Sandwich maakt een doorstart in Nederland en Duitsland. Verder: na het aangekondigde vertrek van Topshop Rotterdam sluit nu ook het Haagse filiaal de deuren en Zalando zet in op same day delivery. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 16 december 2019.

Sandwich maakt doorstart

De modeketen Sandwich maakt een doorstart in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is overgenomen door Sandwich Fashion Group. Op termijn zullen de overige buitenlandse activiteiten van Sandwich ook overgenomen worden door de groep. Afgelopen week heeft de doorstartende partij met curatoren een akkoord bereikt, na een biedingsprocedure met meerdere gegadigden, zo leest een persbericht.

Ruim twee weken geleden werd bekendgemaakt dat Veldhoven International en haar Nederlandse groepsentiteiten inclusief het Duitse filiaal, hun eigen faillissement hadden aangevraagd. Het faillissement strekte zich niet uit over de overige buitenlandse Veldhoven bedrijven, waaronder het eigen productiekantoor in Hong Kong. De doorstart heeft vooralsnog geen gevolgen voor de koers van het merk naar de toekomst toe.

Louvre lanceert samen met Virgil Abloh modelijn

Naar aanleiding van de tentoonstelling opgedragen aan Leonardi da Vinci heeft het Parijse museum Louvre Virgil Abloh en zijn label Off White gestrikt voor een eerste collectie, zo schrijven verschillende media waaronder Vogue. Op de T-shirts en hoodies uit de lijn prijkt het werk van da Vinci, in combinatie met het logo van Off White. Onder andere de schilderijen “Maagd op de rotsen” en “De Maagd en kind met St. Anna zijn in de collectie te vinden.  

Eerste Modest Fashion Week in Nederland is een feit

Afgelopen weekend is de eerste Modest Fashion Week in Amsterdam gehouden, zo meldt de NOS. De twee oprichters van het evenement, Franka Soeria en Ozlem Sahin kozen na edities in Istanbul, Londen, Dubai en Jakarta nu voor Amsterdam. “Het is een diverse en tolerante plek. Maar daarnaast is Amsterdam ook zeer stijlvol en de stad heeft een ongelooflijk groot bescheiden-mode-klantenbestand”, aldus Franka Soeria tegen de NOS. Eén van de grootste Nederlandse modest merken is Clash of Brands, opgericht door Enaam Ahmed Ali. Zij begon haar merk vanuit een religieuze drive, maar merkte al snel dat er ook vanuit niet-gelovigen interesse was in modest fashion.

Ook Topshop Den Haag sluit binnenkort

Na de aangekondigde sluiting van Topshop Rotterdam, komt nu het bericht naar buiten dat ook het Haagse filiaal de deuren gaat sluiten. Er is nog niet bekend wanneer de winkels gaan verdwijnen uit de twee steden, zo schrijft Retailnews. Volgens een woordvoerder van de keten heeft het sluiten van de winkels te maken met het vertrek van Hudson’s Bay: in Rotterdam en Den Haag bevinden de Topshop-winkels zich in dezelfde panden als het warenhuis, dat dit jaar nog Nederland verlaat. Het Amsterdamse filiaal is na de sluiting van de twee winkels het enige filiaal van de Britse modeketen in Nederland.

Zalando zet in op same day delivery

Zalando maakt werk van zijn last mile services. Klanten van e-commercereus, die de Spotify van de fashion wilt worden,  biedt nu same day en next day delivery opties aan in dertig Duitse steden. Zalando breidt zijn leveringssnelheid aan omdat de klant dat wil, aldus de webwinkel. “We zien dat de verwachtingen van de klant zijn toegenomen: 59 procent van de klanten wil hun pakket de volgende dag laten bezorgen, 40 procent geeft de voorkeur aan bezorging ’s avonds. Wij zijn van mening dat premiumservices zoals bezorging op dezelfde dag en de volgende dag de “nieuwe norm” in e-commerce worden”, verklaart Christian Scheffler, directeur Zalando Premium Logistics de uitbreiding van de last mile service aan Logistiek.nl. “Om het startpunt voor mode te worden, zijn we van mening dat diepe klantrelaties de prijs zijn om te winnen, en dat het tijd is voor een klantervaring op maat in plaats van een ‘one size fits all’aanbod.”