TOP

John Galliano ontslagen bij Dior na nieuwe beschuldiging

John Galliano zit nog verder in de problemen. Een 48-jarige vrouw heeft de designer beschuldigd van racisme en er is een compromitterende video opgedoken. Dior heeft de ontwerper ontslagen.

De ex-hoofddesigner van het Parijse modehuis Christian Dior heeft nog meer beschuldigingen gekregen, na de rel van vorige week. Toen beschuldigde een echtpaar Galliano van antisemitische en racistische beledigingen, nu beweert een 48-jarige vrouw maanden eerder een soortgelijk incident met de ontwerper te hebben meegemaakt.

Ook dook er op de website van de Britse roddelkrant The Sun een video op waarin een persoon, die de gewraakte designer zou zijn, Adolf Hitler prijst en een vrouw beledigt. In deze video zegt de dronken man tegen een vrouw in een café in Parijs: ”Ik hou van Hitler” en ”Mensen als jij zouden dood zijn nu. Jullie moeders, jullie voorvaderen zouden allemaal vergast zijn”. Het incident zou zich een jaar geleden hebben afgespeeld.

Werkgever Dior wacht de rechtzaken niet af en heeft Galliano de laan uitgestuurd. De door Dior ontslagen ontwerper heeft ondertussen een counterclaim ingediend tegen het echtpaar wegens laster.

Bekijk hoe Galliano onder grote mediabelangstelling arriveert bij het politiebureau in Parijs.

Bekijk hieronder het fragment dat eerder dit jaar zou zijn opgenomen, waarin een op Galliano gelijkende persoon Hitler aanprijst.