TOP

Arnhem Fashion Week krijgt moeizaam vorm

Vanuit de hoofdstad werd er sceptisch gereageerd op de komst van een modeweek in Arnhem. De invulling van de week blijkt in ieder geval nog verre van zeker.

Arnhem Fashion Week heeft in ieder geval een hoofdsponsor gevonden in de modecadeaubon Fashioncheque. “Net als fashioncheque is de Arnhem Fashion Week van en voor de modewereld”, zegt Stephan Tieleman, CEO Fashioncheque. “Dit sluit goed aan bij onze overtuiging dat concepten die de Nederlandse modebranche ondersteunen, omarmd moeten worden.”

Wat het programma in Arnhem precies zal gaan inhouden is nog onzeker. Eerder maakte Christian Houkes, de bedenker van de nieuwe modeweek, bekend dat Sepehr Maghsoudi zal showen en dat Addy van den Krommenacker de week opent. Van den Krommenacker weet echter van niets. “Hij heeft ons inderdaad benaderd met de vraag of we geïnteresseerd waren om mee te doen, maar we hebben nog helemaal geen verdere gesprekken gevoerd”, aldus de designer in een telefonische reactie. “Ik werk graag aan nieuwe initiatieven mee, maar omdat ik nog niets heb bevestigd en niets vastligt, vind ik het hoogst opmerkelijk dat er in de media staat dat ik de modeweek open.”   

Ook Sepehr Maghsoudi laat weten nog niet rond te zijn met de organisatie van de Arnhem Fashion Week. “Ik heb wat eisen op tafel gelegd en ze zijn daar nog niet mee akkoord gegaan. Ik ga er echter van uit dat dit goed komt”, aldus Magsoudi.

Schoenenontwerpster Hester Vlamings erkent dat de onderhandelingen nogal rommelig verlopen, maar zegt er wel zeker bij te zijn. “Ik kom uit Arnhem en ik wil heel graag wat in deze stad doen.” Vlamings zal in Villa Sonsbeek een tentoonstelling houden van haar collectie. De Villa in Arnhem zal de plek zijn waar het mode-event plaatsvindt.

Hoe het er nu precies voor staat met de nieuwe modeweek konden we initiatiefnemer Houkes helaas niet vragen, hij bleek dinsdag onbereikbaar voor commentaar.