TOP

HVEG Fashion Group lijft Twinlife in

De HVEG Fashion Group uit Amersfoort heeft mannenmodemerk Twinlife aan zijn portfolio toegevoegd. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het merk werd onder meer bekend door de oud-voetballers Frank en Ronald de Boer.

Twinlife brengt een kleine zomercollectie voor 2020 die vanaf deze week zal worden verkocht in Nederland, België en Duitsland, om zo geen seizoen te hoeven missen zo staat in het persbericht. In februari volgend jaar komt het label met de wintercollectie 2020. HVEG Fashion Group focust zich ook op uitbreiding in verkooppunten, laat woordvoerder Cindy van Gestel weten. “De winkels die eerder door Twinlife Europe BV bediend zijn, enkele honderden, zullen benaderd worden alsmede nieuwe verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. Wij verwachten met onze zomer collectie bij circa 150 detaillisten verkrijgbaar te zijn en binnen niet al te lange tijd door te groeien naar minimaal 250 verkooppunten.”

Oud-profvoetballers

Twinlife werd in 1996 opgericht door textielondernemer Gauke Poelman. Oud-profvoetballers en tweelingbroers Frank en Ronald de Boer zijn in jarenlang het gezicht van het mannenmodemerk, dat in de jaren negentig goed scoort. In april dit jaar werd bekend dat Twinlife voor de tweede keer failliet ging. Het vorige faillissement was begin juni 2017.

Doorstart

Tegen het einde van die maand kon het modemerk een doorstart maken onder Roel Vermeulen, voorheen international sales manager van Scotch & Soda, Dirk de Broekert (ex-directeur New Fashion Kids B.V. en Twinlife B.V.) en het investeringsfonds Tinseltown Investments, dat eerder ook al betrokken was bij het bedrijf.

Internationaal

HVEG Fashion Group is een groep internationaal opererende modebedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling, inkoop en verkoop van mode en modeaccessoires. De divisie HVEG Brands Group houdt zich bezig met de merkactiviteiten van Twinlife, en ook Brams Paris, Maison de Paris, Zense Yoga, Gibson en Bamboo basics.