TOP

Twentyonewood opent vrouwenmodewinkel

Mannenmodezaak Twentyonewood in Alkmaar breidt in maart 2020 uit met een vrouwenmodeboetiek. “De behoefte is er, we krijgen vrijwel wekelijks de vraag of we ook items voor vrouwen hebben.”

Twentyonewood, in 2018 tweevoudig winnaar van de Dutch Retail Experience Awards – hierbij bekroond door zowel de vak- als de publieksjury – start begin maart 2020 met een vrouwenwinkel. De nieuwe vestiging, Twentyonewood, a women’s city boutique, komt in het pand tegenover de mannenzaak. 

Behoefte

“De behoefte is er”, vertelt mede-eigenaar Steven Arts. “We krijgen vrijwel wekelijks de vraag of we ook items voor vrouwen hebben. We hebben dan ook aan klanten gevraagd wat voor producten ze graag zouden zien. In ieder geval horen we vaak dat ze de merken en service waarderen en dat klanten zich hier thuis voelen. Natuurlijk zijn vrouwen anders dan mannelijke klanten, ze shoppen vaker en zijn minder trouw, maar ik denk dat we goed zijn in klantenbinding. Als klanten bij ons zijn geweest, komen ze negen van de tien keer terug. Ik ga ervan uit dat het met vrouwen ook zo gaat.”

Aanbod

“De winkel is al een tijdje vrij en ik had al eens gekeken, maar er moest te veel aan gebeuren” vervolgt Arts. “Nu knapt de verhuurder het pand volledig op en deed mij vervolgens een aanbod dat ik niet kon weigeren. Het voelde goed, helemaal omdat mijn vrouwelijke zakenpartner de zaak gaat runnen. Zij heeft zoveel kennis en ervaring en gaat er voor de volle honderd procent voor.”

Overzichtelijke uitstraling

De vrouwenboetiek van Twentyonewood krijgt volgens Arts dezelfde overzichtelijke uitstraling, alleen dan met een ‘vrouwensausje’. Arts: “Ik merk bij de mannen dat een opgeruimde en overzichtelijke winkel goed werkt. Niet te schreeuwerig, clean, Scandinavisch: dat geeft rust. En doordat de winkel niet te vol is springen de producten er beter uit.” De vrouwendependance gaat een aantal merken uit het huidige aanbod voeren, waaronder Libertine-Libertine, Denham, Won Hundred en Samsøe Samsøe, naast nieuwe labels als Sessùn, Just Female en Love Stories.